Українські виші не потребують абітурієнтів з поглибленим рівнем знань (відео)

16:12 23 квітня 2015 р.

Фото до новини

Якщо абітурієнт цього року складе тестування ЗНО з української мови та літератури менше, ніж на сто балів, то до наступних тестувань ЗНО він вже не буде допущений.


Відео: Львівський прес-клуб

Про це сьогодні, 23 квітня, на прес-конференції «Готовність до старту зовнішнього незалежного оцінювання – 2015», яка відбулася у Львівському прес-клубі, повідомила директор Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти Лариса Середяк.

За її словами, це той випадок, коли абітурієнту вже не варто витрачати ані своїх ресурсів, ані ресурсів працівників Центру незалежного оцінювання. Адже в попередні роки, коли іспити ще складали у вишах, той, хто отримував двійку, на наступний іспит уже не йшов.

- Зміст завдань однаковий, тому ніхто не зможе нарікати, що комусь потрапили важчі завдання, а комусь – легші. Але варіантів є 15, - каже вона.

Проте цього року є два рівні тестів – базовий та поглиблений.

- Базовий рівень абітурієнти будуть писати 150 хвилин, поглиблений – 210. Вони розміщатимуться в різних аудиторіях. Ті, хто пишуть тільки базовий, написали, здали і пішли. Ті, хто пишуть і базовий, і поглиблений, пишуть базовий 150 хвилин, здають зошити і ще 60 хвилин працюють з поглибленим рівнем. Який тест писати – базовий чи поглиблений – кожен обирав самостійно. Твір входить у базовий рівень, - пояснює Лариса Середяк.

За її словами, з 19 тисяч осіб, які писатимуть завтра тести, лише дві тисячі обрали поглиблений рівень.
- Це менше, ніж ми очікували. Тому що на пробному з 16 тисяч – 10 тисяч осіб писали поглиблений рівень. Але це залежить від вишів. На Львівщині тільки один виш, і то приватний, поставив умову – складати поглиблений рівень з української мови та математики, - каже вона.

За результатами тестування всі отримають оцінку за 12-бальною шкалою для шкільного атестату. А ось за стобальною – за базовий та поглиблений рівні -окремо. Подаючи документи до вишу, абітурієнт може вказати у заяві яку оцінку слід враховувати  - за базовий чи за поглиблений рівень.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів