Українські школи отримають понад 23 тисячі комп’ютерів

13:24 19 грудня 2016 р.

Міністерство освіти і науки розпочинає в понеділок, 19 грудня, передачу загальноосвітнім навчальним закладам комп’ютерів, які були надані нашій державі Китайською Народною Республікою відповідно до угоди між урядами КНР і України.

За рахунок бюджетних коштів на ці комп’ютери встановлено ліцензійні версії операційної системи «Microsoft Windows 10 Professional», пакети офісного програмного забезпечення «Microsoft Office» та антивірусне програмне забезпечення. Крім того, у комп’ютери вбудовано механізми, як дозволять контролювати їх використання у сфері освіти і науки. Усі ці роботи виконані ТОВ «Навігатор Корпорейшн», яке перемогло в тендері, проведеному через відкриту систему публічних закупівель «Прозоро».

Розподіл персональних комп’ютерів в Україні здійснюватиметься пропорційно до кількості учнів у кожному з регіонів (наказ міністерства освіти і науки України№916 від 2 серпня 2016 року), а в областях – згідно з потребами загальноосвітніх навчальних закладів (рішення обласних та Київської міської державних адміністрацій). Передача комп’ютерів відбуватиметься відповідно до графіку, затвердженого наказом міністерства освіти і науки №1552від 16 грудня 2016 року, й загалом ними забезпечать понад 2,4 тис. загальноосвітніх навчальних закладів України.

Контроль за цим процесом здійснюватиме міністерство освіти і науки України спільно з обласними та Київською міською державними адміністраціями. Про це повідомили сьогодні, 19 грудня, на сайті міністерства освіти і науки України.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів