Учні 76-ти шкіл Львова збиратимуть книги сільським бібліотекам (відео)

15:15 15 квітня 2015 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської міськради

Як повідомили в середу «Щоденному Львову» в прес-службі ЛМР, до 17 квітня кожен школяр може передати цікаві й корисні книжки своїм одноліткам зі сільської місцевості.

У прес-службі міської ради повідомили сьогодні, 15 квітня, «Щоденному Львову»:

«Учні 76-ти навчальних закладів Львова долучилися до культурно-соціального проекту «100 тисяч книжок для сільських бібліотек», започаткованого Фундацією Дарини Жолдак спільно з Українською бібліотечною асоціацією, Міжнародним фестивалем «Книжковий арсенал» та ГО «Форум видавців». Головна мета проекту – зібрати для дітей, які проживають у сільській місцевості, книги в містах України. При цьому всі витрати під час реалізації проекту бере на себе Фундація Дарини Жолдак.

Координатор «Фундації Дарини Жолдак» Світлана Сом зазначила також: «Проект «100 тисяч книжок для сільських бібліотек» започатковано для того, щоб поповнити фонди сільських бібліотек. Це можливість об’єднатися по всій Україні для того, щоб показати, що книжка є актуальною і зараз. Не дивлячись на те, що, як говорять, електронні носії сьогодні більш актуальні у великих містах, для села книжка дійсно потрібна. За допомогою цієї і наступної акцій ми плануємо вирішити проблематику того, в яке село, в яку школу книга потрібна, як їй туди дістатися, якщо в бюджеті немає грошей».

З 2 до 17 квітня 2015 року кожен школяр може передати цікаві й корисні книжки своїм одноліткам із сільської місцевості. Виконувач обов’язків начальника управління освіти ЛМР Зоряна Довганик розповіла також:

«Учні 76-ти навчальних закладів міста Львова офіційно приєдналися до культурно-соціального проекту «100 тисяч книжок для сільських бібліотек». Станом на 14 квітня було зібрано понад 2,5 тисячі книжок, однак акція продовжується і учні продовжують приносити книжки. Діти настільки активно долучились до акції, що щоразу кількість книжок збільшується і збільшується. Як правило, це дитяча література, енциклопедії, історичні твори, казки, але є також і твори українських класиків».

Унікальність цього проекту полягає у тому, що свої сили у ньому об’єднають благодійні фонди, бізнес-компанії, державні установи, медіа та звичайні українці. програмний директор Міжнародного літературного фестивалю в рамках «Форуму видавців» Григорій Семенчук повідомив також: «Коли ми дізналися, що є така прекрасна амбітна ціль зібрати 100 тисяч книжок за короткий термін і, таким чином, зробити хороший внесок у поповнення сільських бібліотечних фондів, адже ситуація там надзвичайно погана, то радо долучилися до реалізації цього процесу у Львові».

Основна хвиля збору триватиме до 17 квітня. Зі Львова та Києва книжки підуть по всій Україні до найвіддаленіших місцевостей, куди книжку не довозили вже досить довгий час.

А в інших обласних центрах збиратимуть книжки саме для своєї області. Доставку зібраних книг до сільських бібліотек бере на себе компанія «Нова Пошта», яка повністю забезпечує логістику цього проекту.

Кур’єри компанії доставлять книги в більш, ніж 200 сільських бібліотек по всій Україні. Результати акції буде презентовано під час V Міжнародного фестивалю «Книжковий Арсенал» (Київ) 22-26 квітня.

Долучитися до акції «100 тисяч книжок для сільських бібліотек» просто. Для цього потрібно зайти на сайт http://100books.kanalukraina.tv/ та обрати для себе найбільш зручний варіант передачі книг.

Лінк на відео проекту: http://www.ex.ua/111609418534».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів