Учасники війни на сході України відповіли на запитання учнів львівської школи №62

11:40 24 листопада 2015 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба міністерства оборони України

Особливо офіцерів вразили не зовсім дитячі запитання на кшталт «Як ставилося до військових Збройних Сил України місцеве населення» або «Чи є в нас сили відкинути ворога з нашої землі остаточно».

«У Львові відбулася зустріч офіцерів повітряного командування «Захід», які повернулися з передової, з учнями середніх та старших класів загальноосвітньої школи міста №62», – повідомили сьогодні, 24 листопада, міністерстві оборони, де також поінформували:

«До речі, колись у ній був колегіум єзуїтів, де навчався сам Богдан Хмельницький. Захід пройшов в теплій атмосфері: військові подякували дітям за моральну підтримку, розповіли, як звичайні дитячі малюнки, передані на передову, повертали надію та жагу до життя в самі важкі та майже безнадійні моменти.

Особливо офіцерів вразили не зовсім дитячі запитання на кшталт «Як ставилося до військових Збройних Сил України місцеве населення» або «Чи є в нас сили відкинути ворога з нашої землі остаточно». Хлопчик років 10-11-ти запитав: «А чи було страшно на передовій?».

Йому відповів майор Василій Півуш, який пройшов дві ротації у зведеному загоні Повітряних Сил, що прикривав Донецький аеропорт у найскладніші часи його оборони, та сам є батьком чотирьох дітей: «Якщо Вам хтось скаже, що на передовій не страшно — він або хворий, або говорить неправду. Але страх буває різним: є панічний страх, який перетворює людину на нікчемність, а є розумний страх — обережність, дана Богом, яка вчасно захистить тебе. Я вірю, що ми зможемо захистити нашу Україну, та вашому поколінню не буде нагоди випробовувати себе на міцність таким чином».

До військових на заході приєднались волонтери львівської Книжкової сотні. Дівчата розповіли учням, що збирають книжки не тільки для поранених бійців, а й для їх ровесників: в бібліотеки шкіл і сиротинці сходу.

Пропозицію долучитись до благодійної акції діти сприйняли з великим ентузіазмом. Директор школи Михайло Марциняк подякував запрошеним військовим та волонтерам за долучення до спільної важливої справи патріотичного виховання молоді».

Про це повідомили сьогодні, 24 листопада, в прес-службі міністерства оборони.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів