У центрі Львова продемонстрували бронеавтомобілі «Humvee»

17:15 28 травня 2016 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба міністерства оборони України

Представники об’єднаної багатонаціональної тренувальної групи «Україна» взяли участь у проведенні «Днів Америки».

Про це повідомили сьогодні, 28 травня, в прес-службі міністерства оборони України, де також розповіли подробиці:

«Дні Америки у Львові – чотириденний культурний фестиваль, який триває з 25 по 29 травня і представляє американські фільми, музику, освіту, мистецтво, бізнес та програми Посольства США в Україні. Сьогодні, 28 травня, командувач Сухопутних військ збройних сил США в Європі генерал-лейтенант Фредерік Бен Ходжес та представники об’єднаної багатонаціональної тренувальної групи «Україна» взяли участь у заходах, що відбуваються в рамках «Днів Америки» у Львові.

Американські солдати та офіцери виставили для огляду у центрі міста поблизу Оперного театру власну військову техніку – бронеавтомобілі «Humvee». Та найголовніше – те, щобудь-хто з львів’ян та гостей міста міг поспілкуватись із представниками військової тренувальної місії.

Згодом відбувся брифінг командувача Сухопутних військ збройних сил США в Європі генерал-лейтенанта Фредеріка Бена Ходжеса для українських журналістів. Представник вищого військового командування США розповів про свої враження від робочої поїздки в Україну та побаченого на Міжнародному центрі миротворчості та безпеки у Яворівському районі Львівщини.

Тризірковий генерал США наголосив, що відмічає значні зрушення на краще у побудові системи національної безпеки України. Зокрема, той факт, що Президент України Петро Порошенко особисто підкреслив важливість професійного і умотивованого сержантського корпусу в контексті побудови українського війська нового типу. Генерал-лейтенант армії США Фредерік Бен Ходжес також зазначив, що Сполучені Штати і надалі продовжуватимуть надавати допомогу Україні. Від закордонних партнерів українська армія отримає медичне обладнання та спеціалізовану медичну техніку.

Американський генерал зазначив: «Військовослужбовці США, Канади, Великої Британії та інших країн навчаються разом із українськими солдатами та офіцерами. Бійці Збройних Сил України є професійними та мужніми воїнами. Крім того, вони носії унікального досвіду протистояння сильному агресору. Ніхто з нас не був під обстрілами російської артилерії. Вони були».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів