У школах Львова відновлять уроки захисту Вітчизни

19:44 29 серпня 2014 р.

Фото до новини


Фото: school19_babushk.klasna.com

Про це повідомила в п’ятницю начальник управління освіти міської ради Галина Слічна.

Як повідомили сьогодні, 29 серпня, «Щоденному Львову» в прес-службі міської ради, вже з цього навчального року в школах нашого міста планується повноцінне відновлення уроків захисту Вітчизни. Начальник управління освіти ЛМР Галина Слічна розповіла з цього приводу:

«Будуть облаштовані «Центри захисту Вітчизни» для того, щоб кожен учень випускних класів міг пройти таке навчання. Предмет «Захист Вітчизни» є, згідно з навчальними планами, які затверджені Міністерством освіти.

Збільшили лише кількість годин на викладання даної дисципліни, змістове наповнення не змінилось, на мою думку, якою програма була – не до кінця досконалою, такою вона і залишилась. Зараз ми напрацьовуємо своє бачення необхідних знань для дітей у цьому предметі. 

Для хлопців ми провели повну інвентаризацію наших тирів, створюємо центри для практичних занять з предмету «Захист Вітчизни», де всі 1-класники пройдуть навчання.  Але це не тому, що ми маємо навчити дітей стріляти. Так, ми маємо навчити їх тримати зброю, але найважливіше – це культура поводження зі зброю, розуміння небезпеки, яку вона становить – це мусять розуміти усі діти.

Наступна тема – це надання першої домедичної допомоги, ми тісно працюємо з Медициною катастроф, з Червоним Хрестом. Такі навчання були проведені для усіх керівників органів управління освіти, для усіх керівників навчальних закладів - це завідувачі садків та директори шкіл.

Ще є два райони, які мають пройти таку підготовку на початку вересня. Після того, спільно з цими інституціями, ми укладаємо графік проведення таких навчань для учнів 11-х класів».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів