У школах Львова осінні канікули – з 18 до 27 жовтня, зимові – зі 6 грудня до 2 лютого, весняні – 6-13 квітня

09:35 19 серпня 2014 р.

Фото до новини


Фото: school48.dnepredu.com

Про це повідомила головний освітянин області Галина Слічна.

Навчальний рік у більшості шкіл на Донбасі розпочнеться 1 вересня. Крім закладів, що розташовані в зоні бойових дій.

«Там навчання почнеться, коли це буде можливо. Сподіваємося на 1 жовтня. Якщо до того часу все не стихне – 1 листопада, і так далі», – каже міністр освіти Сергій Квіт.

«На Луганщині 678 шкіл. Із них 73 зруйновані, 112 пошкоджені. Вони потребують ремонту. Зважаючи, що багато людей виїхали, для всіх дітей вистачить місць», – пояснює Ірина Цимбал, заступник начальника управління освіти Луганської області.

Через проблеми з газопостачанням та необхідністю економити тепло для майбутнього опалювального сезону в деяких школах можуть змінити графік навчання. Розпочнуть його на два тижні пізніше або раніше – такі чутки ширяться на Хмельниччині, Тернопільщині, Івано-Франківщині.

У місцевих управліннях освіти це заперечують. Про 6-денний навчальний тиждень і зимові канікули тривалістю два місяці говорять у столиці. У Львові таке рішення вже прийняли.

«13 тижнів вчитимуться по суботах. Канікули взимку будуть із 6 грудня до 2 лютого. Потім знову суботи стануть навчальними, – каже головний освітянин Львівщини Галина Слічна. – Осінні й весняні канікули триватимуть із 18 до 27 жовтня та з 6 до 13 квітня».

«Не можна розпочинати навчальний рік пізніше 1 вересня, за законом. Винятки становлять лише школи в зоні антитерористичної операції. А от щодо інших змін у графіку – це на розгляд місцевих управлінь освіти, самих шкіл», – коментують у міністерстві.

«Студенти із зони АТО зможуть навчатися в інших регіонах. Університети на Донбасі, як автономні структури, самостійно визначатимуть початок року. Тому поки що ми не фіксуємо точних дат. Організовано переводитимемо студентів звідти до вузів в інші регіони. Жодних преференцій для них, як для кримчан, не буде, – продовжує Сергій Квіт. – До дитсадка приймають при наявності довідки про щеплення. Та люди, які тікали із зони АТО, часто не встигли взяти навіть змінний одяг. Тому батьки зможуть здати дитину в садок під власну відповідальність. Чесно признаються, що щеплення нема. Тоді його зроблять за місцем переселення. Якщо було, пообіцяють надати довідку, як тільки це стане можливо».

Про це йдеться в сьогоднішній публікації Олександри Горчинської й Лесі Межви в «Газеті по-українськи».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів