У проекті «Мала юстиція» перемогли 60 львів'ян

15:58 26 червня 2017 р.

Фото до новини

Понад 300 учнів шкіл Львівщини взяли участь у проекті «Мала юстиція». 60 з них – перемогли


Відео: Львівський прес-клуб

Про це сьогодні, 26 червня, під час прес-конференції на тему: «Реформи у сфері державної виконавчої служби, державної реєстрації, пенітенціарної системи і безкоштовної правової допомоги», яка відбулася у Львівському прес-клубі, повідомив міністр юстиції України Павло Петренко.

Він нагадав, що учні шкіл Львова та області писали свої есе, в яких розповідали як, за їхнім міркуванням, мають надавати юридичні послуги в Україні, що вони знають та думають про ці послуги та дали свої, часом найнеймовірніші поради з цього приводу.

- Переможці проекту «Мала юстиція» пройшли місячний тренінг в органах юстиції. Вони відвідали нотаріальні контори, побували в судах, на власні очі бачили, як відбуваються судові засідання, як громадяни отримують правову допомогу, - розповів Павло Петренко.

Також Павло Петренко нагадав, що Львівщина є лідером у запроваджені експериментів. Одна з них – «Шлюб за добу»

- За рік за цією програмою у Львові одружилося 1100 українських пар. І жодна з них не розлучилася. Хоча багато скептиків було з цього приводу. А практика показує, що бюрократія в цій справі зайва, - вважає міністр юстиції України.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів