У Львові з’явилася ще одна вулиця

19:45 19 квітня 2018 р.

Фото до новини


Фото: hayivka.blogspot.com

Депутати Львівської міської ради присвоїли на пленарному засіданні сесії ЛМР назву «Академіка Григорія Доленка» безіменній вулиці, розташованій між вулицями Академіка Ярослава Підстригача, Тролейбусною, Науковою та Трускавецькою.

Про це повідомили сьогодні, 19 квітня, в прес-службі Львівської міськради. В управлінні культури ЛМР розповіли: «Станом на сьогодні вулиця, розташована між вулицями акад. Підстригача, Тролейбусною, Науковою та Трускавецькою, не має назви. Згідно з інформацією Франківської районної адміністрації на цій безіменній вулиці відсутні будинкові номери. Відповідно до детального плану території міста по території, котру пропонується найменувати, проходить червона лінія.

«Пропонована до найменування вулиця входить в «Розумний район» Львова, неподалік розташований Інститут геології і геохімії горючих копалин НАН України. На думку комісії з перейменування вулиць, пропозиція Інституту геології і геохімії горючих копалин НАН України про найменування цієї вулиці на честь Академіка Григорія Доленка є найкращим варіантом найменування в межах мікрорайону», – поінформували також в управлінні культури ЛМР.

«Академік Григорій Назарович Доленко (24.11.1917 –16.12.1990) – відомий український вчений в галузі геології та геохімії горючих копалин, доктор геолого-мінералогічних наук, професор, багатолітній директор Інституту геології і геохімії горючих копалин у м. Львові (1964-1982), перший голова Західного наукового центру НАН України і МОН України (1971). Академік Доленко зробив значний особистий внесок у розвиток наук про Землю. був одним з першовідкривачів нафтових і газових родовищ різних регіонів України. При його безпосередній участі відкрито ряд нафтових і газових родовищ в передкарпатському прогині, Дніпровсько-Донецькій западині, Криму та Віденському басейні. 24 лютого 2017 року наукова громадськість відзначала 100-річчя від дня народження Академіка Григорія Доленка», – повідомили також упрес-службі Львівської міськради.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів