У Львові збудують для IT-фахівців багатоквартирний будинок

15:12 9 квітня 2015 р.

Фото до новини


Фото: Ain.ua

Львівський IT-кластер запустив незвичайний проект: планування і зведення будинку на 72 квартири, які зможуть купити тільки IT-фахівці, причому майже за собівартістю.

Львівський IT-кластер запустив незвичайний проект: планування і зведення будинку на 72 квартири, які зможуть купити тільки IT-фахівці, причому майже за собівартістю. Як пише «Ain.ua», у місті, за оцінками експертів кластера, проживає близько 10 тисяч. IT-співробітників, а враховуючи трудову міграцію в західну столицю у зв'язку з ситуацією в країні, ця цифра зросла ще сильніше.

За словами CEO-кластера Степана Веселовського, на даний момент близько 1300 співробітників львівських IT-компаній потребують «поліпшення житлових умов».

Степан Веселовський визнає, що будинок на 72 квартири не вирішить житлову проблему в місті, але принаймні приверне до неї увагу. Він зазначає, що один з напрямків діяльності кластера – промо Львова як IT-центру, щоб місто стало привабливим для IT-професіоналів з інших регіонів.

Степан Веселовський також повідомив: «Ми не розраховуємо вирішити житлову проблему, побудувавши будинок на 72 квартир, скоріше – створити прецедент, який покаже лояльність міста до людей такої професії».

Торік керівництво кластера звернулося з такою ініціативою до міської ради, і ідею підтримав мер міста. Львівська влада бере участь у проекті як партнер і безкоштовно надає земельну ділянку. Проект реалізовується за принципом кооперативного будівництва.

Генерального підрядника ще не обрали – зараз будинок на етапі розробки проекту (вона триває близько півроку). За оцінками кластера, будівництво розпочнеться у вересні-листопаді, а сам будинок буде будуватися 12-18 місяців.

Проект є неприбутковим, квартири будуть продаватися за собівартістю. Житло в будинку зі знижкою приблизно в 30% зможуть купувати співробітники IT-компаній, які входять в кластер.

Сам будинок буде з великими балконами для релакс-зони, в ньому буде серверна, мітинг-рум, дитяча кімната, велосипедний паркінг, підземний паркінг, експлуатований дах (тераса), підключений швидкісний інтернет. Крім того, будинок проектується так, щоб з часом повністю відмовитися від газу і перейти на альтернативні джерела енергії».

Натомість на сайті Львівського IT-кластеру повідомляється:

Місто та компанії, розташовані у ньому, зацікавлені у динамічному розвитку ІТ сфери. Тому так важливо створювати сприятливі умови для роботи ІТ-спеціалістів.

Однак, сьогодні замало говорити лише про комфорт на робочому місці. Необхідно робити щось, щоб забезпечити гідні умови життя тим, хто допомагає розвиватися бізнесу та місту.

Саме для таких важливих соціальних змін створено проект «Житло для ІТ».

Проект створений Кластером ІТБП та Львівською міською радою для фахівців у галузі ІТ та має на меті будівництво двосекційного будинку (80-100 квартир). Проект некомерційний і не має на меті здобуття прибутку.

ХТО МОЖЕ БРАТИ УЧАСТЬ?

Усі працівники компаній-учасників Кластеру, що проживають у Львові. Дізнатися, чи є твоя компанія у Кластері, ти можеш тут.

ВАРТІСТЬ ЖИТЛА?

$580-600 за м. кв. Вартість м. кв. може змінюватися у залежності від проекту будівництва та класу житла.

ДЕ БУДУТЬ БУДУВАТИ?

Місто Львів, Вулиця К. Студинського (Шевченківський р-н).

КІЛЬКІСТЬ КВАРТИР?

72 (залишилося менше 10)

ЯК ПРАЦЮЄ ПРОЕКТ?

Бажаючі придбати житло стають учасниками житлово-будівельного кооперативу, вносять оплату за квартиру визначеними частинами протягом періоду будівництва житла. Кооператив буде  замовником будівництва. Розглядається варіант оплати частинами з фіксованим першим внеском.

КОЛИ ЗАКІНЧИТЬСЯ БУДІВНИЦТВО?

Очікуваний термін завершення будівництва – II квартал 2016 року.

ЯК ВЗЯТИ УЧАСТЬ У ПРОЕКТІ?

Для того, щоб взяти участь у проекті, потрібно стати учасником кооперативу. Зголоситися потрібно у HR відділ компанії, в якій ви працюєте. За уточненнями та подробицями звертайтесь до нас за адресою info@it-bpo.lviv.ua

ХТО БУДУВАТИМЕ?

На даний час немає обраного підрядника будівництва. Підрядник обиратиметься Правлінням кооперативу на конкурсній основі.

ІНШЕ

Кластер ІТБП курує реалізацією проекту. Проект фінансується з вкладів учасників кооперативу та бюджету Кластеру ІТБП.

Контакти:

У разі виникнення додаткових питань, просимо контактувати з:

Степан Веселовський

Виконавчий директор

info@it-bpo.lviv.ua

У разі виникнення запитань юридичного характеру, просимо контактувати з:

Іван Городиський

Юрист

ivan.horodyskyy@it-bpo.lviv.ua».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів