У Львові з 11.00 до 15.00 відкрита для відвідувачів наукова бібліотека імені Василя Стефаника

10:28 25 серпня 2015 р.

Фото до новини


Фото: wikimapia.org

Унікальні колекції книгозбірні зараховано до об’єктів, що становлять національне надбання.

«Запрошуємо 25 серпня з 11.00 до 15.00 відвідати державну скарбницю унікальних рукописних і друкованих пам’яток української та світової книжкової культури – Львівську національну наукову бібліотеку України імені Василя Стефаника передали «Щоденному Львову», в прес-службі міської ради, де також розповіли:

«Будівля бібліотеки бере початок у 1632 році, перебудова будівлі під бібліотеку розпочалась в 1817 році. Сьогодні у бібліотеці зберігається близько 8 мільйонів одиниць фонду Зокрема – найбагатша у світі збірка україніки – книги XVIII – початку століть та українська й іншомовна періодика ХІХ – початку ХХ століть, унікальні колекції стародруків, палеотипів та картографії XVI-XVIII століть.

Унікальні колекції та збірки бібліотеки зараховано до наукових об’єктів, що становлять національне надбання.  У бібліотеці функціонує 13 читальних залів: загальних, галузевих і спеціалізованих, розташованих безпосередньо у відділах, в яких одночасно може працювати 500 користувачів. Вони, як i фонди, розташованi в 11-ти рiзних спорудах Львова, які є пам’ятками архітектури XVII – початку ХХ століть».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів