У Львові відкрили дві додаткові дошкільні групи (оновлено)

17:12 23 листопада 2015 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської міськради

До кінця року планується відкриття ще шістьох груп – по три в дошкільному навчальному закладі №171 ДНЗ і в в дошкільному навчальному закладі на вулиці Сухій.

«У Львові за кошти міського бюджету тривають активні роботи з відновлення вивільнених від орендарів приміщень дитячих садків, також проводяться роботи у діючих садках для збільшення кількості груп дошкільної освіти. Загалом ці заходи дозволять відкрити 55 додаткових груп у дошкільних навчальних закладах міста, які охоплять близько 1100 дітей», – повідомили сьогодні, 23 листопада, «Щоденному Львову» в прес-службі міської ради, де також поінформували:

«Зокрема, на базі дитячого дошкільного будинку №1 відкрили дві додаткові групи дошкільних навчальних закладів №105, які дадуть можливість охопити дошкільною освітою ще майже шістдесят дітей. До кінця року планується відкриття ще шістьох груп – по три в дошкільному навчальному закладі №171 і в в дошкільному навчальному закладі на вулиці Сухій. 

Загалом за цей рік було відкрито дев’ять додаткових груп у міських дошкільних навчальних закладах. Міський голова Львова Андрій Садовий зазначив із цього приводу:

«Сьогодні дуже важливо, щоб кожного місяця ми відкривали додаткові групи і за 2016-17 роки ми забули про проблему з місцями у садочках. Тут ми сьогодні відкриваємо дві групи по 30 дітей, наразі діти ще доходять, адже батьки не були переконані і не вірили, що це можливо.

Тому сьогодні тут тільки 28 дітей, а решту доберуть до кінця місяця і наповнять групи. Якщо говорити по місту, то ще вісім садочків наступного року мають увійти в експлуатацію – це дуже великий об’єм, і забираючи в орендарів приміщення садочків, ремонтуючи їх, ми так знімаємо проблему з чергою.

Вулиця Виговського, Рильського, Кульпарківська, Зубрівська, Дорога Кривчицька, Новознесенська – це все дуже великий об’єм роботи і мене це дуже тішить. Сподіваюсь, що у бюджеті на 2016 рік це буде один з пріоритетів, думаю, що депутати це підтримають».

А згодом у прес-службі міської ради повідомили також «Щоденному Львову»:

«Виконувач обов’язків начальника управління освіти ЛМР Зоряна Довганик, розповіла:

«Цього року ми вже відкрили 9 груп у дошкільних навчальних закладах і ще плануємо відкрити шість груп до кінця року. Крім того, у Львові функціонує 22 групи короткотривалого перебування дітей.

Коли виникає проблема з влаштуванням дитини до садочку через відсутність місць, такі короткотривалі групи функціонують при позашкільних навчальних закладах, при школах, а також при дошкільних навчальних закладах. Тут діти мають можливість перебувати протягом чотирьох годин.

До кінця року планується відкрити три групи у дошкільному навчальному закладі №171 у Шевченківському районі, також три у дошкільному навчальному закладі №110 на вулиці Сухій. Там вже завершені всі ремонтні роботи. Потрібно ще закінчити облаштування груп і будемо запрошувати туди дітей. Відкриття шести груп, забезпечить 120 діток місцями в садках.

Щодо дитячого дошкільного будинку на вулиці Таджицькій, то всі необхідні речі та матеріали закуплені, потрібно лише до кінця завершити облаштування груп. Ті, хто був записаний у черзі для зарахування до ДНЗ №105 до груп раннього віку та молодшої групи, будуть забезпеченні місцями у садочку. Окрім того, ми будемо запрошувати сюди дітей з інших дошкільних навчальних закладів, що розташовані поряд».

Довідка

Дитячий дошкільний будинок №1

Упродовж останніх років спостерігається тенденція щодо зменшення кількості вихованців у даному закладі. Враховуючи потребу в забезпеченні дошкільною освітою дітей Личаківського району та з метою раціонального використання приміщень, у 2013 році на базі ДДБ №1 було відкрито одну групу ДНЗ №105, а у 2014 році – ще одну групу. Цього місяця відкрито дві групи ДНЗ №105.

Для проведення капітального ремонту приміщень 2-х груп ДНЗ №105, які відкрили цього місяця, у 2015 році з міського бюджету розвитку виділено 781,507 тисячі гривень.

У 2009 і 2011 роках за кошти міського бюджету виконані роботи з ремонту покрівлі на суму 253,61 тис. грн.

У 2014 році за кошти міського бюджету виконано роботи  з ремонту медичного кабінету та ізолятора на суму  63,198 тисячі гривень. У 2015 році за кошти міського бюджету закуплено обладнання для груп ДНЗ №105  на суму 140,030 тисячі гривень та проведено ремонт приміщень ДДБ №1 і системи опалення на суму 59,980 тисячі гривень, а також  ремонт фасаду і каналізаційного стояка на суму 39,008 тисячі гривень».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів