У Львові уроки мужності дають майбутні офіцери

13:40 14 жовтня 2016 р.

Фото до новини


Фото: asv.gov.ua

Курсанти Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, які брати участь у війні на сході України, провели «уроки мужності» для учнів загальноосвітніх закладів Львова.

Напередодні Дня захисника України до львівських школярів вихованці видового військового вищого навчального закладу, які брали участь у бойових діях на території Донецької та Луганської областей України, завітали. Курсанти розповіли про історію Академії та особливості підготовки сучасних офіцерів.

Але найбільше зацікавлення у школярів викликали розповіді з перших вуст про хід антитерористичної операції, мужність та героїзм сучасних Героїв, особливості побуту та дозвілля воїнів. Зокрема, лицар ордена «За мужність» ІІІ ступеня молодший сержант Юрій Закопець порадив старшокласникам однієї зі львівських середніх шкіл добре вчитися, працювати над собою, підтримувати українське військо та вірити в перемогу — з такими словами 

На цьому «уроці мужності» в актовому залі були присутні здебільшого учні випускних класів. Учень Ростислав Кулачник поділився своїми враженнями про уроки мужності: «Завжди цікаво послухати людей, які є очевидцями тих подій, про які ми багато чуємо, але погано уявляємо. Дивлячись на нашого гостя, майже мого ровесника, ніколи б не подумав, що цей, ще такий молодий чоловік, міг стільки пережити. Однак його історія мене вразила – я побачив скільки у цього воїна мужності, і який сильний у нього дух».

Задоволений спілкуванням зі школярами й сам молодший сержант Юрій Закопець. На його думку, такі зустрічі, які, до речі, вже давно стали традиційними, приносять велику користь. Юрій переконаний: «Ці заходи покращують патріотичний настрій школярів. Юнаки та дівчата мають змогу почути про те, що відбувається у зоні проведення АТО, довідатися про героїв, яких вони повинні знати. І під час розмови я побачив, що діти насправді переживають за своїх захисників, вірять у Перемогу. І я твердо знаю, що нам є, кого захищати, та бачу тих, хто прийде нам на зміну».

По завершенню кожної такої зустрічі керівники середніх освітніх закладів висловлювали щирі слова вдячності військовим, які у такий важливий для держави час не забувають про покоління, що підростає, дають молоді промовисте розуміння своєї ролі у захисті нашої Батьківщини. Про це повідомили на сайті Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів