У Львові урочисто стартував новий Пластовий рік (відео)

15:05 21 вересня 2014 р.

Фото до новини


Фото: скріншот з «YouTube»

Як повідомили в неділю «Щоденному Львову» в прес-службі ЛМР, для того, щоб розпочати новий активний рік, пластуни вже традиційно збудували Пластове містечко в центрі міста.


У прес-службі міської ради повідомили сьогодні, 20 вересня, «Щоденному Львову», що в неділю на площі Ринок відбулись урочистості з нагоди відкриття нового Пластового року. В повідомленні також кнкретизують:

«Таборове літо, що є підсумком діяльності пластунів впродовж усього року, підійшло до свого завершення. І для того, аби розпочати новий активний рік, львівські пластуни, вже традиційно, збудували Пластове містечко у центрі міста.

Також на пл. Ринок відбулись урочистості з нагоди відкриття нового Пластового року. Пластуни спільно помолились, хвилиною мовчання вшанували тих, хто загинув під час Революції Гідності та військових дій на Сході України. Привітав пластунів з початком року міський голова Львова Андрій Садовий, зазначивши при цьому:

Розпочалось відкриття нового Пластового року із Служби Божої у подяку за здоров’я та таборове літо у Гарнізонному храмі святих апостолів Петра та Павла. Опісля, відбулось урочисте Пластове відкриття поблизу львівської Ратуші. 

«Цей рік особливий. Радості багато нема. Ви знаєте, що проти України ведеться війна. 

Багато наших українців загинуло. Тому ви повинні знати просту істину: сьогодні у війнах виграє не тільки зброя, сьогодні у війнах виграє інтелект.

Тому дуже важливо, щоб ви вчились, щоб ставали мудрішими. Причиною біди, яка є в Україні, була відсутність єдності.

Важливо, щоб будучи в Пласті, будучи у своїх сім’ях, родинах, ви завжди були єдині, щоб вчились бути разом, не так, як політики, а так, як європейці. Бути разом, працювати разом.

Треба, щоб ви скоріше ставали дорослими, мужніли, брали владу в свої руки і керували Україною. Бо ви мудрі, талановиті, ви – ті люди, які зроблять Україну успішною і процвітаючою».

Голова Львівського осередку Пласту Христина Бліновська вручила міському голові подяку за допомогу в реалізації Пластового центру.  Після урочистих зборів на пл. Ринок, пластуни ходою пройшли до Пластового містечка, що біля пам’ятника В’ячеславу Чорноволу. 

На Пластовому містечку кожен охочий може спробувати себе у різноманітних активітетах: стрільбі з лука, спортивних змаганнях, мистецькій та медичній точках, спробувати пластової кухні, спробувати сконструювати щось із конструктора від Технічної студії «Винахідник».  Окрім того, буде проведений майстер-клас із плетіння синьо-жовтих браслетів виживання, що виготовляються з надміцної мотузки та можуть бути використані в екстрених ситуаціях.

Такі браслети вже мають Святійший Патріарх Філарет, мер міста Андрій Садовий та Mustang Wanted. Виручені кошти за продаж браслетів будуть використані на підтримку дітей українських вояків та Героїв Небесної Сотні.

Пластове містечко розташоване у сквері навколо пам’ятника В’ячеславу Чорноволу між вулицями Підвальною та Володимира Винниченка. Усіх охочих запрошують долучатись до цікавих заходів».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів