У Львові створили спеціальну комп’ютерну програму для української військової розвідки (відео)

23:00 21 серпня 2014 р.

Фото до новини


Фото: скріншот з «YouTube»

За її допомогою бійці можуть одразу передавати інформацію про розміщення ворожих сил, створювати карти та прокладати маршрути, щоб не потрапити у засідку.


Відео: ZIK

Львівські програмісти розробили для військової розвідки спеціальну програму, за допомогою якої бійці можуть одразу передавати інформацію про розміщення ворожих сил, створювати карти та прокладати маршрути, щоб не потрапити у засідку. Цю програму можна завантажити у звичайний смартфон.

За основу програми для розвідників програмісти взяли «натовські» зразки подібного програмного забезпечення та адаптували їх до українських реалій. Варто зазначити, що роботу над програмою українські програмісти розпочали ще у березні цього року. Щоправда, триває вона й досі.

«Тривалий час у нас досить легковажно ставилися до таких сучасних засобів телекомунікації, і, можливо, це було одним із недоліків на перших порах проведення АТО», – зауважує  керівник Західного регіонального медіа-центру Міністерства оборони України Олександр Поронюк.

Тепер цю програму розвідники випробовують у польових умовах. Самі ж військові кажуть, що без подібних інформаційних технологій обійтися не можуть.

Про це повідомляється сьогодні, 21 серпня, на сайті Західної інформаційної корпорації.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів