У Львові розпочалися військові збори науковців і педагогів

20:34 29 серпня 2016 р.

Фото до новини


Фото: asv.gov.ua

У Національній академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного виступив з доповіддю перший заступник начальника Головного управління морально-психологічного забезпечення Збройних Сил України – полковник Олег Бойко.

«У Національній академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного розпочалися навчально-методичні збори з науково-педагогічними, педагогічними та науковими працівниками», – повідомили сьогодні, 29 серпня, у львівському вищому військовому навчальному закладі, де також розповіли подробиці:

«Перед початком роботи зборів на стройовому плацу відбулось загальноакадемічне шикування особового складу. На ньому начальник навчального закладу, генерал-лейтенант Павло Ткачук, підбив підсумки участі військовослужбовців вишу в урочистих заходах з нагоди 25-ї річниці Незалежності України та окреслив основні завдання напередодні Дня знань і складання Військової присяги курсантами першого курсу.

Окрім цього, під час шикування відзнакою міністерства оборони України нагрудним знаком «За зразкову службу» було нагороджено заступника начальника факультету підготовки спеціалістів бойового (оперативного) забезпечення по роботі з особовим складом, підполковника Олександра Юрчука, та начальника навчально-тренувального комплексу кафедри вогневої підготовки, капітана Антона Письменського. А молодшого сержанта Володимира Головатого заохочено грамотою Командувача Сухопутних військ.

Також низку військовослужбовців академії від імені начальника навчального закладу нагороджено грамотами та цінними подарунками. Окрім цього, вперше кілька офіцерів й курсантів отримали з рук генерал-лейтенанта Павла Ткачука пам’ятну заохочувальну відзнаку Національної академії сухопутних військ нагрудний знак «Гетьман Петро Сагайдачний».

Згодом в академічній залі навчального закладу розпочався триденний навчально-методичний збір із науково-педагогічними, педагогічними та науковими працівниками. Як зазначив у вступному слові начальник видового навчального закладу, генерал-лейтенант Павло Ткачук, заходи збору мають принести велику користь у навчально-виховному процесі вишу у 2016-2017 навчальному році, адже вирішальною фігурою для курсантів сьогодні залишаються саме науково-педагогічні працівники.

Генерал-лейтенант Павло Ткачук наголосив: «Аналіз минулого навчального року наочно довів: навчальний процес, у першу чергу, його практична складова, потребують нових підходів як до його організаційного, так і методичного компонентів. Тому ми запросили до нас представників Замовника – керівників органів військового управління, які скажуть нам: чого чекають у військах від випускника провідного сухопутного вишу, що нам слід зробити, аби ці очікування виправдались. Закликаю наших колег з військ бути відвертими, прямими і не щадити освітян. Справа у нас спільна, мета єдина і тут не до самолюбства».

Окрім того, перед початком практичної роботи учасників збору начальник академії довів до присутніх у залі особливості навчального процесу академії у 2016–2017 навчальному році. Генерал-лейтенант Павло Ткачук зазначив: «Напружений ритм навчання, збільшення кількості курсантів, зростання обсягу польових, практичних занять, заходи бойової підготовки військ та міжнародного співробітництва України, у яких активно задіяний особовий склад академії, висувають на перший план задачу налагодження звязків між дисциплінами, такий собі «методичний менеджмент», який дозволить зекономити навчальний час, зберегти зміст вищої освіти, оптимізувати підготовку фахівця тактичної ланки. Крім того, утримання позицій провідного вищого військового навчального закладу Збройних Сил України вимагає від нас не лише забезпечення комплексності навчання не тільки військових дисциплін, а й активне застосування принципу «Теоретичні знання вищої освіті – прикладне їх застосування у військовій справі».

Згодом з доповіддю «Аналіз підготовки та службової діяльності випускників. Проблеми професійного становлення. Пропозиції щодо покращення якості підготовки» виступив перший заступник начальника Головного управління морально-психологічного забезпечення Збройних Сил України, полковник Олег Бойко.

З аналогічною доповіддю виступив і начальник інженерних військ Збройних Сил України – начальник Центрального управління інженерного забезпечення Головного управління оперативного забезпечення Збройних Сил України, полковник Юрій Лукашик. Згодом військовий капелан о. Андрій Зелінський розповів науково-педагогічним працівникам про особливості формування лідерської компетентності в офіцерів ЗС України як відповідь на виклики сьогодення. Також у ході зазначених заходів начальник навчального закладу, генерал-лейтенант Павло Ткачук, заохотив кращих науково-педагогічних та наукових працівників. 

Цього ж дня отець Андрій Зелінський, який щойно повернувся із відрядження у зону проведення АТО, зустрівся із курсантами-першокурсниками. Він розповів майбутнім офіцерам про те, які виклики чекають на них під час навчання та подальшої службової діяльності і побажав їм успіхів та натхнення в оволодінні нелегкою військовою наукою».

Про це повідомили сьогодні, 29 серпня, на сайті львівської Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, де також опублікували фоторепортаж зі зборів.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів