У Львові шукали вихід з конфлікту інтересів у держслужбовців

20:33 4 лютого 2014 р.

«Галичина зможе стати П'ємонтом українського відродження, продемонструвавши ефективну антикорупційну політику. Це дасть змогу суттєво збільшити надходження до обласних та міських бюджетів і підвищити ефективність витрачання бюджетних коштів, ресурсів та активів», - вважає директор фундації «Відкрите суспільство» Іван Сікора.

На його думку, саме неефективна антикорупційна політика привела до всеохоплюючої кризи довіри до обіцянок політиків та до органів державної влади в цілому, що мали б здійснювати антикорупційну політику.

Про це йшлося на тренінгу у Львові «Громадський контроль за доброчесністю та запобігання конфлікту інтересів у публічних службовців». Тренінг організувала фундація «Відкрите суспільство» www.osf.org.ua в рамках проекту «За доброчесну публічну службу: об’єднання зусилля інститутів громадянського суспільства України задля забезпечення громадського контролю за доброчесністю та запобігання конфлікту інтересів у публічному секторі» за підтримки Міжнародного фонду «Відродження».

В тренінгу взяли участь громадські активісти, журналісти, викладачі та студенти, які зацікавлені в проведенні розслідувань та посиленні спроможності громади протидіяти та попереджувати корупцію на Львівщині та в інших областях західного регіону України. Тренінг проводив Іван Сікора, директор фундації «Відкрите суспільство», колишній консультант Ради Європи, екс-радник Міністра економіки України, автор методологій «Індексу антикорупційної політики» та соціальних мереж близьких осіб декларантів, координатор коаліції «За доброчесну публічну службу».
Під час тренінгу його учасники ознайомилися із вимогами чинного законодавства та міжнародними стандартами ефективної та результативної антикорупційної політики і політики в сфері врегулювання конфлікту інтересів, основними принципами та стандартами  попередження корупції і політики щодо конфлікту інтересів як складової антикорупційної політики, особливостями прояву конфлікту інтересів в діяльності публічних службовців (чиновників центральних та місцевих органів виконавчої влади, депутатів Верховної Ради України та місцевих рад) на прикладі конкретних практик (кейсів).
Учасники тренінгу ознайомилися із типовими практиками конфлікту інтересів в США, Німеччині, Україні. Особливу увагу під час тренінгу було приділено вивченню інструментарію, який може використовувати громадськість для власних розслідувань.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів