У Львові розробили інтерактивну гру для школярів

14:15 21 серпня 2015 р.

Фото до новини


Фото: 2.bp.blogspot.com

У процесі гри М.Е.Р. учні вивчать основні показники соціально-економічного розвитку міста, розвинуть навички ефективної комунікації, роботи в команді та прийняття рішень.

У рамках нового проекту ЛМР «Львів – привітне місто» робоча група по освітньому напрямку напрацювала ряд проектів для підвищення якості та доступу до освіти. Одним з таких проектів є проведення шкільного турніру з навчальної симуляційної гри М.Е.Р.

У процесі гри учні вивчать основні показники соціально-економічного розвитку міста, розвинуть навички ефективної комунікації, роботи в команді та прийняття рішень. Початок проведення турніру запланований у вересні. Турнір відбуватиметься в два етапи. В першому етапі змагатимуться команди, які формуватимуться як з окремих груп школярів, так і окремі команди від шкіл з кожного району міста.

В другому етапі за перемогу позмагаються шість команд, які перемогли у першому етапі. 

Реєстрація учасників розпочнеться з 1 вересня 2015 року. Викладач кафедри психології УКУ й розробник навчальної симуляційної гри М.Е.Р. Максим Коляда розповів:

«Метою даної гри є ознайомлення учнів старших класів в динамічний та інтерактивний спосіб з основними сценаріями взаємодії між владою, освітою, культурою, бізнесом та громадським середовищем міста. Учасники гри, будуть розподілені на команди, що представлятимуть основні функції життя міста: владу, бізнес, освіту, культуру, громадський сектор. Кожна команда розвиватиме свою структуру, взаємодіючи з іншими учасниками та впливаючи на розвиток міста в цілому». 

Натомість начальник управління молоді, сім’ї та спорту ЛМР Володимир Шнайдер повідомив: «Проект «ГРА М.Е.Р.» є важливою для розвитку молоді, оскільки в процесі її проходження учні зможуть побачити наближений до реального процес прийняття рішення, навчаться обговорювати ідеї та шукати шляхи їх втілення, вирішувати проблеми та ставити цілі і їх досягати. Важливим навиком, який здобудуть учасники гри, є вміння працювати у команді, яке знадобиться у майбутньому їх професійному житті».

Про це розповіли сьогодні, 21 серпня, «Щоденному Львову», в прес-службі міської ради.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів