У Львові розпочали масове виробництво бронемашин «Дозор-Б» (відео, оновлено)

19:14 3 квітня 2015 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Міністерства оборони України

У прес-службі Мінооборони повідомили в п’ятницю, що Львівський бронетанковий завод приступив до серійного виробництва бронеавтомобіля «Дозор-Б».

Колектив державного підприємства «Львівський бронетанковий завод» приступив до робіт з серійного випуску українського військового бронеавтомобіля легкого класу з колісною формулою 4×4 «Дозор-Б». Директор заводу Олександр Остапець повідомив також:

«Сьогодні перед колективом підприємства стоїть державне оборонне завдання: до липня поточного року виготовити 40 одиниць нових бронеавтомобілів «Дозор-Б». Для виконання цього завдання в нас на заводі є всі можливості. Колектив повністю готовий до виробничого процесу.

Для цього ми готуємо додаткове обладнання, набрали нових робітників, які пройшли певну підготовку і були допущені до виконання робіт. Тому завод цілком готовий й до значного збільшення держзамовлення щодо виробництва нових бронеавтомобілів.

Передумови для корегування кількості «Дозорів» для виробництва є, адже Міністерство оборони запланувало додаткові кошти на закупівлю. У поточному році ця цифра може бути збільшена до 100 одиниць.

Підприємство сьогодні працює у три зміни, адже окрім виготовлення нової бронетехніки завод проводить відновлення та ремонт танків і БМП, а також танкових двигунів. Зараз у цехах перебуває понад 30 одиниць БМП, які ми маємо до кінця квітня підготувати для відправки у військові частини ЗС України.

Загалом замовлень побільшало, проте займаємося лише пріоритетними: для потреб, у першу чергу, армії, потім – для Державної прикордонної служби та Національної гвардії. Решта контрактів призупинені».

Своєю чергою, головний інженер Львівського бронетанкового заводу Віктор Андрощук розповів про польові випробування «Дозору-Б», які відбуваються майже щодня на полігоні Міжнародного центру миротворчості та безпеки Академії сухопутних військ:

«Учора повернулися з полігону, де випробували нову машину під час стрільби та на автодромі. До випробувань ми активно залучаємо спеціалістів Збройних Сил України.

Навіть хлопці, які нещодавно прийшли до війська за мобілізацією, мали змогу протестувати бронеавтомобіль. Відгуки вони дають схвальні.

Машина зручна і добре себе поводить як у польових умовах, так і на швидкості на автостраді. Щільний графік тестування нашого «Дозору-Б» дає нам можливість виявити найменші дрібниці у конструкції, які в подальшому можна удосконалити і впровадити у виробництво».

Загалом спеціалісти бронетанкового заводу задоволені своїм новим виробом і вважають, що «Дозор-Б» – цілком конкурентоспроможний на зовнішніх ринках, адже майже удвічі дешевший за своїх найближчих іноземних конкурентів. Про це повідомили сьогодні, 3 квітня, в прес-службі Міністерства оборони України.

Своєю чергою, «Телевізійна служба новин» каналу «1+1» розповіла в п'ятницю: «У Львові розпочали масове виробництво броньованих всюдиходів «Дозор-Б». Перший такий автомобіль уже зійшов із конвеєра і проходить тестування. На заводі задоволення не приховують. Кажуть – за ціною та технічними характеристиками їхній броньовик не має аналогів ні в Україні, ні на світовому ринку».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів