У Львові розпочалася «Інноваційна весна»

16:28 25 травня 2018 р.

Фото до новини


Фото: city-adm.lviv.ua

У п’ятницю, 25 травня, у Львові стартував форум «Інноваційна весна».

Про це повідомили в прес-службі Львівської міськради, де також розповіли: «Серед головних завдань форуму − надихнути молодь реалізовувати свої ідеї та проекти і перетворювати їх у технологічно базовані стартапи. Форум триватиме 25-26 травня на території «Tech StartUp School» на вулиці Колесси, 2. Яскраве відкриття забезпечив український співак, фронтмен гурту «Dzidzio» Михайло Хома та діти, які вже випробовували свої знання з робототехнікою».

«Родзинкою «Інноваційної весни 2018» стане «Novatalking», у межах якого амбасадори науки та юні винахідники розповідатимуть про свої ідеї, проекти та надихатимуть слухачів. Серед досвідчених своїми секретами успіху ділитимуться Яніка Мерило (заступник міського голови Дніпровської міської ради), Вардкес Арзуманян (власник мережі ресторанів «Рестарон»), Назар Білоус (виконавчий директор та співзасновник La Metric), Наталія Табачин (керівник проекту мобільних розвивальних ігор для дітей NravoKids), Віталій Кирилів (співзасновник дизайн-бюро «Хочу раю») та інші», – поінформували в міськради.

«Окрім цього передбачені цікаві та корисні майстер-класи не тільки для дітей шкільного віку, а й дорослих, зокрема для вчителів з інформатики, на якому викладач «MinecraftEdu» у «MakerSpaceLviv» Анна Величко поділиться досвідом використання гри «M: EE (Minecraft: EducationEdition)» у школах різних країн світу. Покаже майстер-клас Андрій Табачин та розповість про те, як «3d»-друк, робототехніка, інтерактивні панелі та персональні планшети змінюють освіту вже сьогодні», – розповіли в міськради.

«До складу журі пітчингів входять співзасновник креативного дизайн-бюро «Hochu rayu» Віталій Кирилів, один із засновників холдингу емоцій «!FEST» Андрій Худо, український ресторатор Вардкес Арзуманян та інші. Приверне увагу відвідувачів науково-технологічна виставка, де будуть представлені цікаві винаходи та інноваційні розробки. Школярі зможуть ознайомитись із інноваційними виробами, 3D-принтером, взяти участь у дослідах, майстер-класах з роботехніки, ракетомоделювання та інших. Стартапи стосуватимуться тематик «Мейкерство», «Екотехнологія» та «Мода і дизайн», – поінформували в міськради.

«Цей захід − можливість подивитися на науку по-новому, відкрити для себе її можливості, переваги та перспективи, стверджують організатори. На Форумі відбуватиметься пітчинг стартапів, де креативні винахідники матимуть можливість презентувати свої розробки і проекти потенційним спонсорам та отримати відгуки», – повідомили також у прес-службі Львівської міськради та опублікували програму «Інноваційної весни».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів