У Львові приватну гімназію передали в комунальну власність

10:42 20 червня 2014 р.

Фото до новини


Фото: dyvensvit.org

Рішення про передачу приватного закладу «Гімназія ім. Блаженного Климентія Шептицького» у комунальну власність прийняли на сесії Львівської міської ради, інформує прес-служба ЛМР.

Відтак, гімназію ім. Блаженного Климентія Шептицького ІІ-ІІІ ступенів реорганізують у навчально-виховний комплекс «Школа-гімназія І-ІІІ ступенів Блаженного Климентія та Андрея Шептицьких».
Довідка
Гімназія є закладом гуманітарного профілю. Її особливістю є розвиток і виховання у дітей якостей лідера і християнського аніматора, який завтра буде свідомим громадянином та християнином.

Гімназія, колись ліцей, ім. Блаженного Климентія Шептицького є першою католицькою школою в Україні. Вона заснована в 1991 році з ініціативи Блаженнішого кардинала Мирослава Івана (Любачівського). У 2005 році Архиєпископ Львівський Кир Ігор (Возняк) передав опіку над ліцеєм монашому Згромадженню отців Салезіян УГКЦ, місією яких є виховання молоді.

На підставі нової державної реєстрації 7 серпня 2007 року були внесені доповнення до найменування та статуту приватного ліцею, згідно з якими йому була присвоєна нова назва: Приватний заклад «Гімназія Блаженного Климентія Шептицького».

У гімназії навчається 200 дітей. Адміністрація складається із 30 вчителів, серед яких є брати і отці Салезіянського Згромадження. З п’ятого по дев’ятий класи гімназія пропонує поглиблене вивчення двох іноземних мов (англійської та німецької). Кращі учні мають можливість брати участь у мовних таборах в Австрії, Італії, Польщі. У десятих та одинадцятих класах профілюючим є поглиблене вивчення історії та філософії.

Учні гімназії мають змогу проявити свою активність у різноманітних позакласних та позашкільних проектах обміну, гуртках, зокрема в анімаційному русі.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів