У Львові програмісти створили комп'ютерну гру про Майдан

15:19 4 лютого 2014 р.

Фото до новини


Фото: vk.com/pohlyad

Її сюжет – процес потрапляння на головну площу української столиці.

Програмісти, які побажали залишитися невідомими, розповіли кореспондету київського інтернет-видання «Gazeta.ua»:

«Ідея створити гру виникла ще наприкінці грудня місяця минулого року, і була практично готова, проте ми перейнялися подіями 19 січня і не могли собі дозволити показати гру в цей час, тому вона була запущена пізніше. Мотивацією для її створення стало те, що людям, котрі хотіли підтримати акції протесту і бути присутніми на майдані у місті Київ всіляко перешкоджали.

Таким чином для того, щоб потрапити в центр подій, багатьом доводилось долати безліч перешкод як із міліцією, представниками ДАІ, так і з транспортом та іншими чинниками. Зокрема і нам самим доводилось з цим стикатись тоді, коли здійснювали поїздки на Майдан. Наразі працюємо над продовженням «Bimber» і сподіваємось, що вона сподобається людям».

Сюжет» гри «Bimber» – це процес потрапляння на Майдан, долання перешкод, лабіринтів, і уникнення сутичок з міліцією і «Беркутом». Головний персонаж гри – вусатий козак із чубом – уособлює активістів на Майдані.

Для того, аби пройти лабіринт, йому потрібно битися із беркутівцями, збирати вибухівки і виявляти винахідливість. У грі є кілька рівнів, які відкриваються тоді, коли пройдено попередній, легший рівень гри. Погратися у віртуальний Майдан у грі «Bimber» можна на сайті yuvaro.net.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів