У Львові презентували перший в Україні вищий навчальний заклад ІТ-спрямування

18:52 16 грудня 2016 р.

Львівська філія Комп’ютерної академії ШАГ стала першим приватним освітнім IT-закладом, якому міністерство освіти та науки України надало ліцензію вищого навчального закладу у напрямку «Інформаційні технології».

У міськраді повідомили в п’ятницю, 16 грудня, що сьогодні у Львові презентували перший в Україні вищий навчальний заклад, що спеціалізується винятково на IT-освіті — ПВНЗ «Комп'ютерна Академія ШАГ». У повідомленні міськради також зазначано: «Абітурієнти зможуть обирати з чотирьох напрямів навчання програмування, мережеві технології та кібербезпека, графічний дизайн і розробка web-проектів, а також новий для нашої країни та дуже трендовий у світі — IoT (Інтернет речей)».

Усі навчальні програми вищого навчального закладу розроблені з урахуванням міжнародних вимог та враховують особливості сучасного ринку праці. Викладачами тут будуть практикуючі IT-спеціалісти провідних компаній України», – йдеться також у повідомленні.

«Львівська філія Комп’ютерної академії ШАГ стала першим приватним освітнім IT-закладом, якому міністерство освіти та науки України надало ліцензію вищого навчального закладу у напрямку «Інформаційні Технології». Отримана акредитація дозволяє готувати студентів до рівня кваліфікації бакалавр та магістр», – запевнили також у міськраді.

«Відповідно, академія надаватиме відповідні дипломи державного зразка. Також, за умови проходження відповідних курсів, абітурієнти матимуть можливість отримати міжнародні сертифікати від лідерів індустрії – «Microsoft», «Cisco» та «Autodesk», – йдеться також у повідомленні.

А засновник і генеральний директор Комп’ютерної академії ШАГ Дмитро Корчевський розповів: «Створення вищого  навчального  закладу ІТ-спрямування  є логічним продовженням нашої роботи, адже вже понад 15 років ми активно розвиваємо  навчальні ІТ-центри по  всій Україні, а також за її межами. Не довелося  довго думати, аби вибрати Львів для відкриття ІТ-ВНЗ.  Динаміка росту ІТ-індустрії, ініціативи, які втілює місто разом з ІТ-компаніями, – це вагомі аргументи для того,  аби зрозуміти,  що сфера  ІТ повинна прогресувати у Львові. Тут є таланти,  події, які залучають  школярів у світ ІТ, компанії, де студенти можуть практикуватися, є науково-технічний та кадровий потенціал. Це все говорить про те, що Львів є лідером із розвитку ІТ, а також демонструє величезний потенціал». 

Однією із переваг академії є підтримка галузевих лідерів України, серед яких «EPAM», «SoftServe», «Global Logic» та інші. Фахівці цих компаній беруть участь у формуванні навчальних програм, а найкращі студенти отримують можливість проходження практики на реальних проектах», – йдеться також у повідомленні міськради.

Ректор ПВНЗ «Комп’ютерна Академія ШАГ» Волошин зазначив: «Ми хочемо забезпечити випускника університету найдорожчим продуктом, тобто знаннями. Одним із завдань є підготовка фахівців нової формації. Ми повинні виховувати лідерів, які генеруватимуть і запроваджуватимуть нові ідеї. Інтелект – це те, що повинно бути попереду». 

Натомість голова ради директорів компанії «SoftServe» Ярослав Любінець розповів.  «Цінність компанії – це, перш за все, люди. На жаль, талановитих кадрів не вистачає. Відкриття нових навчальних закладів – це завжди добре, особливо добре, що цей навчальний заклад – приватний, адже це означає, що  він буде мати  свободу. Навчальна  програма навчання – дуже прогресивна: як бакалаврату,  так і магістратури. Це рівень передових напрямів розвитку ІТ». 

«Перші студенти очного та заочного відділень почнуть свою підготовку з осені 2017 року. На них вже чекає сучасна матеріально-технічна база з комфортними аудиторіями, проекційна техніка та сучасні комп’ютери з ліцензійним програмним забезпеченням», – повідомили також сьогодні, 16 грудня, в прес-службі Львівської міськради.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів