У Львові посилять охорону в навчальних закладах

10:30 15 серпня 2014 р.

Фото до новини


Фото: intb.te.ua

Як запевнила в п’ятницю начальник управління освіти ЛМР Галина Слічна, «посилення охорони в навчальних закладах – це пріоритет №1 на цей рік».

Як повідомили сьогодні, 15 серпня, «Щоденному Львову» в прес-службі міської ради, цього року, за інформацією начальника управління освіти ЛМР Галини Слічної, керівники навчальних закладів міста повинні переглянути кадрові забезпечення нічними та денними сторожами, адже батьки та педагогічні працівники мають бути впевнені у безпеці дітей під час їхнього перебування у школах чи садках. Галина Слічна наголосила з цього приводу:

«Посилення охорони в навчальних закладах – це пріоритет №1 на цей рік, адже батьки і педагогічні працівники, керівники навчальних закладів мають бути впевнені, що діти, перебуваючи у навчальних закладах, є в безпеці. Ми сьогодні пропрацьовуємо варіант стосовно перегляду кадрового забезпечення нічними й денними сторожами, адже зараз на таких посадах в основному працюють люди літнього віку, які в разі виникнення небезпеки не спроможні дати захист учням та персоналу навчального закладу. Тому керівники навчальних закладів зобов'язані переглянути своє відношення та кадровий склад сторожів.

Зараз частина закладів має підписані угоди з охоронними фірмами за рахунок коштів батьківської громади. Такі договори мають бути чітко вичитані, має бути узгоджено, що входить в обов'язки охоронця, адже він має не тільки сидіти на вході, він має охороняти не тільки приміщення школи, але й здійснювати нагляд по периметру навчального закладу і оглядати його територію.

Окрім цього, з вересня хочемо обмежити доступ батьків до навчальних закладів, тобто вчителі будуть зустрічати дітей та проводити їх на навчання, а після закінчення уроків будуть дітей віддавати на виході зі школи батькам. Це робиться задля обмеження перебування сторонніх осіб у навчальних закладах, бо представитись татом чи дідусем, чи бабусею та пройти у школу дуже просто

 Батьки це дуже радо підтримали, деколи самі ініціюють встановлення відеоспостереження у навчальних закладах. Усі ці речі можемо робити виключно з батьківською громадою.

У садочках своя специфіка – немає денних сторожів і якщо взяти саму будівлю,  там дуже часто є багато входів та виходів для різних груп дітей. Після прийому дітей вихователі тих груп які мають вихід на вилицю, забов'язані зачинити двері. Є центральний вхід в садок, який також після прийому дітей буде зачинений і усі керівники дошкільних закладів мають встановити дзвінок, за допомогою якого можна буде ідентифікувати людину, котра намагатиметься потрапити у дошкільний навчальний заклад».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів