У Львові поспішають прокласти до кінця року трамвайну колію на Сихів

15:25 11 червня 2015 р.

Фото до новини


Фото: Ярослав Тимчишин / «Gazeta.ua»

У центрі міста новий трамвайний маршрут буде врізатися в колію на вулиці Івана Франка і йтиме або у напрямку залізничного вокзалу, або до площі Соборної.

Трамвайну колію на Сихів роблять швидкими темпами і мають завершити до кінця року. Сьогодні облаштовано близько 70% трамвайних плит, 20% полотна замощено бруківкою.  Самих рейок прокладено три кілометри, ще потрібно – 11.

Роботи проводить компанія «ONUR», технічний нагляд та супровід проекту – компанія «Egis». Усього сьогодні на лінії працює 220 людей, 40 одиниць техніки.

«Найбільшою проблемою є заміна колектора на вулиці Стуса по спуску у центр, – розповів Олег Береза, директор «Львівавтодору». – Це непередбачувані роботи і витрати. Тому на самому Сихові робота іде швидкими темпами, а ближче до центру робимо лише підземні комунікації. Там дуже старий колектор, який збирає стоки зі всього Сихова. Він давно був в аварійному стані. Мусимо його замінити.»

Також наразі ще не вирішене питання із перенесенням ринку «Санта-Барбара». Міська раде веде переговори із підприємцями. Ділянку, де зараз стоять торгові кіоски, – 150 метрів, будівельники наразі оминають.

Якщо ринок приберуть, цей відрізок можна буде зробити за півтора місяці. Там теж доведеться міняти підземні комунікації. Кінцева зупинка буде за ринком. У центрі трамвай буде врізатися в колію на Івана Франка і йтиме або у напрямку залізничного вокзалу, або до площі Соборної.

На новій трамвайній лінії буде зроблено чотири розворотних кільця для того, щоби можна було відводити аварійні трамваї. В один і другий боки заплановано разом 15 зупинок.

Зараз міська рада проводить тендери щодо закупівлі машин трамваїв. Усього їх потрібно 15. Гроші на них підуть із трьох джерел – ЄБРР, державного бюджету та бюджету міста.

Роботи по встановленні колії коштують 17 млн євро. Це також збірні кошти – ЄБРР, уряду Німеччини та Львова.

«Якщо добиратися з центру на Сихів маршруткою, то потрібно 40 хвилин, а трамваєм можна буде добратися за 20 хвилин», – додав Береза.

Після облаштування трамвайної колії будуть відновлені газони, посадять дерева калини, оскільки трамвай проходитиме проспектом Червоної Калини. Про це повідомили сьогодні, 11 червня, в київському інтернет-виданні «Gazeta.ua».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів