У Львові освітяни просять у військових озброєння – для навчальної програми «Захист Вітчизни»

18:20 31 січня 2015 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Міністерства оборони України

Як повідомили в суботу в прес-службі Міноборони, освітяни «висловили щире сподівання, що військове відомство піде на зустріч Міносвіти та допоможе із виділенням певної кількості озброєння та макетів для повноцінної організації навчального процесу».

«У Львові про «Захист Вітчизни» дбають не лише вчителі та військові, а навіть... учні – повідомили сьогодні, 31 січня, в прес-службі Міністерства оборони, конкретизуючи при цьому:

«У Львові на базі 58-го Будинку офіцерів відбувся круглий стіл для вчителів предмета «Захист Вітчизни» загальноосвітніх навчальних закладів міста. Загальна тема зібрання – «Неоголошена війна – випробування народу, школа патріотизму».

Захід, у якому взяли участь близько сорока освітян, був досить нетиповим. Адже замість того, щоб камерно обговорити гострі питання, які пов’язані із вивченням цього предмету у школі та удосконалення цієї програми, до участі у обговоренні були запрошені учасники АТО, представники різних військових спеціальностей та напрямків.

Відтак, на тему впливу засобів масової інформації на формування патріотизму доповідали офіцери Регіонального медіа-центру МО України. Про морально-психологічний стан бійців під час активних бойових дій розповіли військовослужбовці 80 окремої аеромобільної бригади ВДВ старший лейтенант Роман Романчук та молодший сержант Тарас Крупич.

А про військову дисципліну та правопорядок – заступник начальника Західного територіального управління ВСП підполковник Федір Федчик. Окрім того, за своїми напрямками цікаві деталі довели представники Академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного та Львівського обласного військового комісаріату.

Відзначимо, що круглий стіл освітян та військових проходив в інтерактивному форматі. Тобто учасники не тільки доповідали про власні думки та спостереження, але й відповідали на запитання від вчителів.

Під час активної бесіди освітяни підняли цілий спектр питань, які потребують вирішення не лише на рівні Міносвіти, але й втручання оборонного відомства. Зокрема, до створення навчальної програми з предмету «Захист Вітчизни» повинні бути дотичні представники Міноборони. І не лише науковці чи педагоги, але й офіцери-практики. З реальним бойовим досвідом. Зважаючи на те, що викладання предмету відроджується у всіх навчальних закладах, а час, який відводиться на вивчення збільшується (зараз він складає в середньому 1,5 години на тиждень) – молоді ветерани АТО, які здатні працювати із молоддю стали б потенційними викладачами предмету.

Ще одне питання – навчальна зброя та макети озброєння, пневматичні гвинтівки. Їх у міських освітян немає. Вони висловили щире сподівання, що військове відомство піде на зустріч Міносвіти та допоможе із виділенням певної кількості озброєння та макетів для повноцінної організації навчального процесу. Потрібна допомога також і з організацією літніх навчально-польових зборів, які можливо організувати виключно на базі військових полігонів, або стрільбищ військових частин.

– Зараз в 10-11 класах предмет «Захист Вітчизни» викладається лише 1 годину на тиждень. Нам додатково дають ще 30 хвилин, – розповідає методист районного відділу освіти викладач предмету Федір Зварич. – Але ми б хотіли збільшити кількість годин. Та й самі учні неабияк зацікавлені у цьому. Адже ситуація в якій зараз опинилося українське суспільство спонукає до того, щоби отримувати знання в військовій галузі. До того ж, військово профільна підготовка у навчальних закладах – це перший крок для підготовки мобілізаційного ресурсу країни! Про це не слід забувати, адже це потужний базис для подальшого військового і патріотичного виховання власних громадян!

До слова, вчителі могли поспілкуватися не лише між собою та із запрошеними військовими фахівцями, але й з присутніми учнями».

Про це повідомляється в суботу на сайті прес-служби Міністерства оборони України.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів