У Львові оголосили переможця конкурсу проектів інноваційного офісу

12:15 27 липня 2015 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської міськради

Переможцем конкурсу від групи компаній «Адамас» стала творча архітектурна майстерня «КУДІН» з Києва.

На вулиці Панаса Мирного у Львові збудують до 2017 року новий інноваційний офіс для ІТ-сфери, у якому зможуть працювати більше півтисячі людей. 24 липня відбулось оголошення переможця відкритого архітектурного конкурсу.   Переможцем конкурсу від групи компаній «Адамас» стала творча архітектурна майстерня «КУДІН» з Києва. 

Компанія заключила контракт на виконання комплексних робіт по проектуванню офісного центру на вулиці Панаса Мирного 24 у Львові. генеральний директор ГК «Адамас» Андрій Гаврилів пояснив: «Дослідження показують, що у Львові є великі промислові площі, але вони не завжди якісні, і часто не підлягають реконструкції. Також у місті з унікальною історичною спадщиною, існує хороша архітектурна школа, але якісних зразків сучасної архітектури тут фактично немає. Власне, тому ми вирішили провести відкритий архітектурний конкурс на будівництво офісу для ІТ-сфери. До нас надійшли 27 заявок на участь, у підсумку, ми отримали 17 робіт, і за допомогою фахового експертного журі обрали переможця. Наша мета – повернути довіру до самої ідеї конкурсу, яка в Україні є знівельованою через непрозорість процедури».

За словами Юліана Чаплінського, головного архітектора Львова, який входив до складу експертного журі, у місті зараз відбувається стрімкий ріст будівництва. Він також повідомив: «Але плеяда і архітекторів, і забудовників, як не мене, ще не готова до таких обсягів роботи. Власне, якісний розвиток архітектурної та будівельної галузі може відбуватися саме завдяки відкритим і прозорим конкурсам. Це також привабить інвесторів, які побачать результати цих конкурсів і матимуть довіру до нас».

Своєю чергою, переможець конкурсу Віктор Кудін, керівник творчої архітектурної майстерні «КУДІН» додав: «Дуже добре, що в Україні почалась нова епоха із проведенням прозорих архітектурних конкурсів. Європейський досвід показує, що 90% архітекторів починають свою кар’єру саме з участі у таких конкурсах».

Натомість один з учасників робочої групи, яка працює над розробкою візії Львова 2025 (до її складу входять підприємці, чиновники, громадські активісти тощо) – директор ВАТ «Троттола» Ярослав Рущишин – поділився попередніми висновками: «Працюючи над візією, ми вийшли на необхідність перетворення Львова на креативне місто, де люди можуть реалізувати себе, де панує взаємоповага, взаємодовіра, взаємодія та взаємовигода. ІТ-галузь у цьому контексті є пріоритетною».

Своєю чергою, голова Ради директорів компанії «SoftServe», яка нещодавно відкрила новий офіс у місті, – Ярослав Любінець – додав: «В Україні зараз динамічно розвивається дві галузі – сільське господарство і ІТ. Остання є найбільш динамічною, бо це індустрія талантів. Глобальність і динамічність накладає і великі вимоги до самої філософ індустрії. Цінності нашої компанії – це працівники і клієнти, відповідно місце, де працюють одні, і де, ми зустрічаємося з іншими, має служити цим цінностями. Офіси ІТ-компаній повинні відповідати високим глобальним стандартам. Адже «великі» клієнти приймають рішення про співпрацю, дивлячись на компанію в комплексі, і офіс – дуже важливий фактор довіри клієнта до нас. Відкритість, співпраця і творчість – основи концепції, яку ми заклали у новий офіс компанії SoftServe».

Третє місце у архітектурному конкурсі від ГК «Адамас» виборов «Інститут проектування Комфортбуд», вони отримали винагороду у 25 тисяч грн. Друге місце посіло проектне бюро Олександра Савельєва «Майстерня комфорту», їх приз становив 50 тисяч грн.

Інноваційний офіс у Львові для ІТ-сфери збудують на вулиці Панаса Мирного, 24 (мікрорайон «Новий Львів») на місці нежитлового приміщення (споруда 1960-х років), яке у серпні 2014 придбала група компаній «Адамас». Керуючись висновками експертизи щодо аварійного стану споруди, компанія планувала реконструкцію будівлі, проте 7 квітня 2015 року відбувся частковий обвал будівлі, як наслідок, руйнації аварійних ділянок конструкції.

Опираючись на висновки експертів, компанія прийняла рішення не відновлювати застарілу конструкцію будинку, яка була типовою спорудою радянської епохи. А, підтримуючи європейський напрямок розвитку міста, – збудувати сучасний інноваційний офісний центр для IT-сфери.

Для реалізації цього проекту компанія голосила відкритий архітектурний конкурс «Розробка концепції будівництва офісного комплексу на вулиці Панаса Мирного, 24 у Львові», і запропонувала усім охочим надати власні концепції для побудови нового сучасного офісного комплексу, який втілить світові тенденції та інноваційні рішення. Відкритий конкурс залучив архітекторів та групи архітекторів з досвідом створення об’єктів комерційної нерухомості зі всієї України.

Конкурсні проекти представлені з таких міст як Львів, Івано-Франківськ, Вінниця, Київ, Дніпропетровськ, Харків. За словами організаторів конкурсу, основними критеріями оцінки проектів були креативність та унікальність ідейної концепції та проектних рішень, використання комерційних неофісних площ, вирішення паркувальних місць для автомобілів, креативність і функціональне рішення використання прилеглого скверу, вартість спорудження об’єкту.

До складу конкурсної комісії, яка оцінювала роботи, увійшли провідні архітектори України: Олександр Ярема – віце-президент Національної спілки архітекторів України (Львів); Юліан Чаплінський – головний архітектор м. Львова; Віктор Пецух – головний художник Львова; Ігор Паламарчук – головний архітектор та засновник Palamarchuk studio (Київ); Сергій Бобак – архітектурне бюро Bobak design (Київ); Віктор Романинець – заслужений архітектор України (Львів); Слава Балбек – головний архітектор та засновник 2B.GROUP (Київ); Андрій Гаврилів – генеральний директор групи компаній «Адамас; Мар’ян Кардаш – керівник проекту.

Група компаній «Адамас» налічує більше десяти підприємств, що вже понад 20 років успішно працюють у різних сферах економіки: будівництво та управління нерухомістю, роздрібна торгівля і виробництво ювелірних виробів. Одним із пріоритетних напрямів діяльності ГК «Адамас» є будівництво та управління нерухомістю, надання в оренду об'єктів нерухомості на території Західної України. Група компаній «Адамас» є забудовником житлового комплексу по вул. Демнянська, 26, кінцевий термін готовності якого – вересень 2015 року.

Про це повідомили сьогодні, 27 липня, «Щоденному Львову», в прес-службі міської ради.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів