У львівському парку Знесіння запустили рейковий велосипед (відео)

19:52 3 листопада 2014 р.

Фото до новини


Фото: Ольга Швед / «Газета по-українськи»

Новинка їздить по маршруту історичної колії довжиною 8 кілометрів, але не щодня, адже по ній досі курсує потяг.


2 листопада, в неділю, усі охочі мали нагоду прокататися на першому львівському рейковому велосипеді у парку Знесіння, на вулиці Нововознесенській. Це проект, який втілили разом адміністрація парку та волонтери зі Львова та Німеччини.

«У Німеччині багато міст, де у парках можна покататися на такому рейковому велосипеді, це додаткова атракція, яка приваблює туристів і місцевих у парки. Але їх встановлюють великі компанії, які їх виготовляють і обслуговують», – каже німецька волонтерка Сюзанна Корнет. Вона разом із Пеггі Ладе запропонували таку інновацію у львівському парку, який знаходиться майже в центрі міста.

Велосипед змонтував львівський майстер-інженер Олександр у вигляді легкої рами на чотирьох колесах. Конструкцію зробили за тиждень, а приводиться в рух велосипедними педалями. Велосипед їздить по маршруту історичної колії – довжиною 8 кілометрів, котра діяла колись і сьогодні також проходить територією парку.

Велосипед їздитиме не щодня, адже по колії досі курсує поїзд, який з'єднує львівські станції. Організатори кажуть, що треба узгоджувати час руху ровера і поїзда із диспетчерами. Планують наступного року вирішити це питання, аби на велоровері у львівському парку можна було прокататися щодня.

Про це повідомила сьогодні, 3 листопала, львівський кореспондент київської «Газети по-українськи» Ольга Швед.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів