У Львівському національному університеті імені Франка обирають ректора

11:46 27 травня 2014 р.

Фото до новини


Фото: lnu.edu.ua

На цю посаду претендують у вівторок семеро кандидатів.

«ІА ZIK» розповідає сьогодні, 27 травня, в повідомленні «У ЛНУ імені Івана Франка розпочала роботу конференція з виборів ректора»:

«У Львівському національному університеті імені Івана Франка розпочала свою роботу конференція трудового колективу, під час якої оберуть кандидатури претендентів на посаду ректора університету. Зареєструвалось 346 делегатів конференції із 350.

Про це повідомляє кореспондент ІА ZIK. Нагадаємо, у кількісний склад конференції трудового колективу вишу входять 273 представники від науково-педагогічних працівників, 42 – від осіб, що навчаються, та 35 від інших категорій працівників.

Наразі конференція обрала головуючого – декана хімічного факультету, професора Ярослава Каличака. Також обрали керівний орган конференції – президію у складі п’яти осіб, а також робочі органи: мандатну комісію (сім осіб), лічильну комісію (сім осіб), редакційну комісію (дві особи) та секретаріат (дві особи).

Наразі оголошена перерва, під час якої делегати конференції мають обміняти свої тимчасові посвідчення на мандати. Після цього претенденти на посаду ректора мають представити свої програми, триватиме їх обговорення.

Також має виступити представник Міносвіти. Потім розпочнеться таємне голосування делегатів конференції.

Як розповів у коментарі ІА ZIK голова профкому працівників ЛНУ імені Івана Франка Володимир Качмар, претендент на посаду ректора, який у результаті голосування набере понад 30% голосів, може бути рекомендований конференцією трудового колективу на погодження в Міносвіти. З його слів, за умов, якщо жоден із претендентів не набере тих 30%, у такому випадку відбудеться другий тур, у якому візьмуть участь ті претенденти, які набрали найбільше голосів у першому турі.

Нагадаємо, до участі у виборах ректора ЛНУ імені Івана Франка зголосилось семеро кандидатів: Бойко А. М., Гарасим Я. І., Зарічний М. М., Мальський М. З., Мельник В. П., Реверчук С. К., Сухий О. М.».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів