У львівській Академії сухопутних військ нагородили переможців Всеукраїнського конкурсу

16:14 20 березня 2015 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Міністерства оборони України

Міністерство освіти і науки України уже четвертий рік поспіль визначає саме Академію сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного місцем проведення підсумкової конференції всеукраїнського конкурсу наукових робіт в галузі «Військові науки».

В Академії сухопутних військ нагородили переможців Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт в галузі «Військові науки». До фінального етапу Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт в галузі «Військові науки» було відібрано 18 наукових робіт, які представили курсанти і студенти 12 вищих навчальних заходів з усієї України – зокрема, Львова, Києва, Харкова, Житомира, Одеси та інших міст. Визначення переможців відбувалось у форматі науково-практичної конференції на базі Академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного.

– Нова форма ведення війни вимагає нових підходів. Військова наука не стоїть на місці. Тому дуже важливо, що ми визначаємо найкращих молодих науковців, які вже у недалекому майбутньому визначатимуть напрямки розвитку вітчизняної військової науки, – сказав, відкриваючи конференцію, Голова галузевої конкурсної комісії, заступник начальника Академії сухопутних військ з наукової роботи полковник Андрій Слюсаренко.

У свою чергу, заступник голови конкурсної комісії, начальник науково-організаційного відділу Академії підполковник Олег Івахів зазначив, що цьогорічний конкурс був особливим – велика кількість наукових робіт, представлених на нього, в повному обсязі або частково базувалася на матеріалах, отриманих у ході проведення антитерористичної операції, яка триває на сході нашої держави. Саме на такі роботи члени конкурсної комісії звертали особливу увагу.

Учасники конференції – студенти та курсанти, наукові роботи яких були визнані найкращими, публічно захищали результати досліджень у трьох секціях: «Бойове застосування підрозділів», «Всебічне забезпечення військ (сил)», «Озброєння та військова техніка». Дипломами першого ступеня рішенням галузевої конкурсної комісії було відзначено курсанта Академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного Юрія Процаніна, представників Військового інституту телекомунікацій та інформатизації Державного університету телекомунікацій Олександра Харанчука й Віктора Юрченка, а також вихованця Національного університету цивільного захисту України Олега Ромащенка.

Решті учасників конференції вручили дипломи другого та третього ступенів. А представників вишів, які взяли участь у заході, відзначили грамотами.

Наприкінці заходу учасники оглянули навчально-матеріальну базу та соціально-побутову інфраструктуру Академії сухопутних військ, відвідали музей та сфотографувалися на згадку. Окремо слід зазначити, що Міністерство освіти і науки України уже четвертий рік поспіль визначає саме Академію сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного місцем проведення підсумкової конференції всеукраїнського конкурсу наукових робіт в галузі «Військові науки». Це свідчить про високу оцінку наукового потенціалу і матеріально-технічного забезпечення навчального процесу видового військового вишу.

Про це повідомили сьогодні, 20 березня, в прес-службі Міністерства оборони України.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів