У Києві, Харкові й Львові поповнили лави ЗСУ молодшими лейтенантами (оновлено: відео)

20:00 3 лютого 2016 р.

Випуск слухачів офіцерських курсів у львівській Національній академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного

Випуск слухачів офіцерських курсів у львівській Національній академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного
Фото: прес-служба міністерства оборони України

Слухачі офіцерських курсів отримали ґрунтовні знання, які дозволять їм стати ефективними командирами.

«У вищих військових навчальних закладах України відбулися випуски курсів молодших лейтенантів», – повідомили сьогодні, 3 лютого, в міністерстві оборони України, де також розповіли подробиці:

«Навчання на курсах проходили військовослужбовці сержантського та старшинського складу з вищою освітою, переважна більшість яких мають досвід участі в бойових діях під час проведення антитерористичної операції. Впродовж трьох місяців слухачі отримували ґрунтовні знання, які дозволять їм стати ефективними командирами.

У столичному Військовому інституті телекомунікацій та інформатизації на урочистому шикуванні тимчасово виконувач обов’язки начальника інституту, полковник Олексій Кувшинов, привітав випускників та наголосив, що кожен з них має бути гідним героїв, які віддали життя за незалежну Україну. Під час навчання майбутніх офіцерів у ВІТІ 80% навчального часу було відведено практичним заняттям на сучасних засобах зв’язку, які зараз використовуються в районах проведення АТО.

У Харкові випускників привітали начальники Харківського університету Повітряних Сил імені Івана Кожедуба, Гвардійського факультету військової підготовки імені Верховної Ради України Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут», представники місцевих органів влади. Як відзначив начальник Харківського університету Повітряних Сил, генерал-майор Андрій Алімпієв, під час комплексного випускного екзамену переважна більшість слухачів отримала добрі та відмінні оцінки.

Слухачі офіцерських курсів у львівській Національній академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного більшість навчального часу провели на полігонах Міжнародного центру миротворчості та безпеки за практичними тренуваннями. До їх підготовки залучалися кращі науково-педагогічні працівники навчального закладу, виділялися всі необхідні ресурси та бойова техніка.

У підсумку, під час випускних іспитів учорашні контрактники показали високий рівень підготовки. молодший лейтенант Валерія Латинська розповіла: «Я –дружина офіцера. Довгий час їздила за чоловіком по різних гарнізонах. А коли з’явилася можливість, не вагаючись, вступила до лав Збройних Сил і нині отримала офіцерське звання. Три місяці навчання були нелегкими, але завдяки підтримці друзів і рідних я досягла своєї мети». 

В одеській Військовій академії Одеса військовослужбовці за контрактом опановували спеціальності командирів підрозділів Високомобільних десантних військ і розвідки, фахівців з ракетно-артилерійського озброєння, матеріально-технічного забезпечення тощо. Церемонія вручення сертифікатів про проходження курсу відбулася в музеї академії. Заступник командувача військ оперативного командування «Південь» по роботі з особовим складом, полковник Юрій Зубрицький, привітав військовослужбовців з важливою подією в їх кар’єрі та наголосив на значній потребі, яку мають війська у таких досвідчених і професійних командирах».

Про це повідомили сьогодні, 3 лютого, в прес-службі міністерства оборони України, де також опублікували світлини з урочистостей.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів