Студенти «Львівської політехніки» подарували десантникам джип (відео)

11:11 5 листопада 2014 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Національного університету «Львівська політехніка»

Як повідомили в середу «Щоденному Львову» в прес-службі навчального закладу, у ньому мають намір переобладнати для бійців ще одне авто, відтак очікують на конкретні пропозиції від керівництва Окружного військового шпиталю й 80-ї аеромобільної бригади.


Відео: Telekanal ZIK

У прес-службі Національного університету «Львівська політехніка» повідомили сьогодні, 5 листопада, «Щоденному Львову», що його студенти подарували десантникам джип. У повідомленні також конкретизують:

«Саме активісти студентського штабу підтримки АТО Національного університету «Львівська політехніка» задумали переобладнати іномарку з потужним двигуном, перетворивши її на бойову машину, і передати її одному з військових підрозділів на Сході України. Автівку придбали у Польщі за 3700 американських доларів.

Її переобладнання і посилення захисту найбільш вразливих місць зробили з допомогою ув'язнених однієї з виправних колоній. А от матеріали і деталі, яких бракувало для виконання робіт, були придбані за кошти, зібрані студентами-політехніками. 

Долучилися до безоплатного переобладнання та технічного обслуговування машини і майстри одного з автосалонів Львова. Тепер джип можна використовувати для патрулювання підконтрольної силам АТО територій, транспортування поранених тощо.

Днями поблизу головного корпусу Львівської політехніки голова колегії та профкому студентів Богдан Поліщук вручив ключі від бойової машини  командирові 80-ї аеромобільної бригади полковнику Андрію Ковальчуку. Військовик щиро подякував за цей патріотичний вияв солідарності із захисниками Вітчизни студентам, ректорові університету професору Юрію Бобалу. Своєю черговою Андрій Ковальчук передав політехнікам металеву пластину, на якій викарбований девіз 80-ї аеромобільної бригади «Ніхто, крім нас».

Ректор Львівської політехніки Юрій Бобало підкреслив, що студенти університету вже зібрали на підтримку Євромайдану і Українського війська майже мільйон гривень. Нещодавно окружному військовому шпиталю  передали апарат штучної вентиляції  легенів вартістю 245 тисяч гривень. Свій виступ ректор закінчив  звертанням до полковника Ковальчука: «Бережіть людей!».

Відповідаючи на одне із запитань від преси щодо наступної акції Львівської політехніки на підтримку наших військових, задіяних у зоні АТО, Юрій Бобало сказав, що збір коштів триває. Студенти мають намір переобладнати ще одне авто:  «Ми очікуємо на конкретні  пропозиції від керівництва Окружного військового шпиталю і 80-ї аеромобільної бригади».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів