Студенти Львівського університету імені Івана Франка передадуть на фронт автомобіль (відео)

15:15 30 липня 2015 р.

Фото до новини


Фото: Ярослав Тимчишин / «Gazeta.ua»

Біля головного корпусу ЛНУ відбулася акція «Крок до перемоги».

Представники Студентського координаційного центру підтримки АТО сьогодні передадуть бійцям на фронт автомобіль. Біля головного корпусу Львівського національного університету імені Івана Франка відбулася акція «Крок до перемоги», під час якої керівник Студентського координаційного центру підтримки АТО. Андрій Ткачук розповів: 

«Автомобіль поїде на кодон між Дніпропетровською та Донецькою областю, в 5-й батальйон ДУК ПС. Кошти збирали впродовж декількох місяців від різноманітних акцій. 

Ще раніше ми зрозуміли, що народ втомився збирати гроші в скриньки, не спостерігаючи результату. Тому ми вирішили збирати кошти різноманітними креативними акціями.

Однією з них став благодійний аукціон «Крок до перемоги». Учасниками аукціону були випускники нашого університету, які запропонували свої лоти.

Ними стали співак Святослав Вакарчук,спортивний журналіст Віктор Вацко, прес-аташе національної збірної з футболу Олександр Гливинський. Пізніше до ініціативи долучилися народні депутати Борис Філатов та Дмитро Ярош.

За кобуру Яроша, яка врятувала йому життя, виручили 55 тисяч. Загалом під час аукціону зібрали 64 тисячі гривен та 300 доларів.

Це стало основною часткою суми, за яку купили та відремонтували автомобіль. Також закупили запасні покришки до нього та футболки бійцям.

В майбутньому плануємо продовжувати подібні акції. Зараз вже є багато охочих брати участь у подібних заходах».

Голова профспілкової організації студентів Університету Франка Андрій Білинський додав:«Наші студенти здали свої старі конспекти на макулатуру. Виручили понад 7 тисяч гривен. Також проводили різні благодійні ярмарки».

А ректор Львівського національного університету імені Івана Франка Володимир Мельник зазначив: «Я дуже пишаюся за наших студентів, які не тільки висунули таку ініціативу, але й повністю її реалізували самостійно. Дуже приємно розуміти, що це дорослі самостійні люди, які зробили свій вибір і знають, як його здійснити».

Освячений автомобіль вже сьогодні ввечері вирушить до українських воїнів. 

Про це повідомили сьогодні, 30 липня, в київському інтернет-виданні «Gazeta.ua».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів