Сотні школярів завітали до львівської військової академії

12:24 19 лютого 2017 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба міністерства оборони України

У День відкритих дверей львівську Національну академію сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного відвідали майже півтисячі юнаків та дівчат.

Майже півтисячі учнів випускних класів, які навчаються у школах Львова та області, завітали до навчального закладу. Юнаки та дівчата мали можливість познайомитися з умовами навчання та побуту майбутніх офіцерів, на власні очі побачити зразки озброєння та військової техніки.

У клубі академії, де юні гості переглянули презентаційний фільм про курсантські будні, а з історією навчального закладу вони ознайомилися, оглянувши експозицію музею.

Згодом школярі, розділившись на декілька груп, у супроводі курсантів вишу відвідали провідні кафедри академії.

У стрілецькому навчально-тренувальному комплексі вони на лише спостерігали за вправною роботою курсантів, але й перевірили власну влучність у стрільбі з оптико-електронних тренажерів стрілецької зброї. Нікого не залишили байдужими й тренажери сучасних бойових машин – БМП і танків.

Можливість відчути себе у ролі одного з номерів розрахунку гармати, виставка стрілецької зброї на плацу навчального закладу, спілкування зі справжніми українськими воїнами, серед яких чимало учасників бойових дій, – все це не лише викликало непідробну юнацьку цікавість, але й у декого – бажання поповнити курсантські лави.

Загалом набір до Національної академії сухопутних військ впродовж останніх років значно збільшився. Водночас зросла й кількість охочих здобути офіцерський фах. Не виключено, що багато з тих, хто цього дня завітав до вишу у якості гостей, також оберуть долю офіцера Збройних Сил України та вступлять до навчального закладу.

Про це повідомили сьогодні, 19 лютого, в прес-службі міністерства оборони України, де також опублікували фоторепортаж зі львівської Національної академію сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів