Сьогодні у Львові вперше представлять український сервіс мобільної ідентифікації користувачів (оновлено)

12:15 18 вересня 2015 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської міськради

У п’ятницю, 18 вересня, компанія «Київстар» представить на Форумі електронного урядування 451°Е демонстраційну версію першої послуги, реалізованої за допомогою технології мобільної ідентифікації користувача «Mobile ID».

Про це повідомили «Щоденному Львову» в прес-службі міської ради, де також розповіли: «Mobile ID» – це сервіс, який дозволяє абоненту використовувати свій мобільний телефон зі встановленою у ньому SIM-картою, як засіб для безпечної електронної ідентифікації. Цей сервіс можна використовувати для доступу до захищених електронних документів, а також ставити цифровий підпис на потрібних документах. Також стандарт «Mobile ID» розкриває значні можливості для покращення якості надання адміністративних та інших сервісів. В Україні вперше стандарт «Mobile ID» було реалізовано на порталі адміністративних послуг Львова. Нагадаємо, сьогодні у Львові проходить великий Форум електронного урядування».

У прес-службі міської ради повідомили також сьогодні, 18 вересня, «Щоденному Львову»:

«Львів – перше місто в Україні, яке відкриває мешканцям шлях до електронних послуг. Нещодавно Львівська міська рада презентувала онлайн-портал «Особистий кабінет мешканця», який надає онлайн-доступ до адміністративних послуг та електронних сервісів міста. Cпільно з «Київстар» ми запроваджуємо ще один сервіс, який дозволить вирішувати чимало адміністративних справ за допомогою мобільного телефону. Ми перші в Україні йдемо цим шляхом і дуже хочемо, щоб до нас приєднувалися й інші наші колеги. Наше завдання так змінити життя, щоби мешканці якісніше отримували свої послуги. Свого часу так зробила Естонія – вони запровадили максимальне електронне урядування. Ми хочемо, щоб так було і в наших українських містах», – розповів міський голова Львова Андрій Садовий,.

Нещодавно Київстар взяв на себе зобов’язання в найкоротші терміни реалізувати два національні проекти у сфері ідентифікації абонентів та мобільних фінансових сервісів. За підтримки представників уряду компанія готова запропонувати українцям свої інноваційні рішення протягом 12-18 місяців. І першим кроком у цьому процесі є представлення у Львові демо-версії послуги «Mobile ID».

До впровадження цього сервісу  в Україні компанія «Київстар» залучила спеціалістів з різних країн, зокрема – фахівця з електронного урядування в Естонії Яніку Мерило. Всі вони   допомагатимуть на етапі впровадження та подальшого використання цієї послуги.

Президент «Київстар»Петро Чернишов розповів: «Концепція електронного врядування передбачає кардинальні якісні зміни у відносинах між владою та громадянами. Запровадження стандарту Mobile ID стане потужним стимулом для розвитку цифрових державних сервісів. Київстар має технічні можливості та готовий до швидкого впровадження даного стандарту у масштабі всієї країни. Водночас реалізація такого проекту буде можливою лише за сприяння органів державної влади як на центральному, так і на місцевому рівнях. Тому ми розраховуємо на ефективну співпрацю із урядом у питаннях правового регулювання, технічної сертифікації та розгортання електронних сервісів».

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів