Сьогодні у Львові розпочався ІV Всеукраїнський педагогічний конгрес

16:42 15 жовтня 2014 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської обласної ради

Як повідомили в середу «Щоденному Львову» в прес-службі обласної ради, захід проходитиме 15-16 жовтня.

У прес-службі обласної повідомили в середу «Щоденному Львову», що сьогодні, 15 жовтня, у нашому місті розпочався ІV Всеукраїнський педагогічний конгрес «Реформування освітньої системи в Україні в контексті європейської інтеграції», організатором якого виступило крайове товариство «Рідна школа». У повідомленні також конкретизують:

«На Конгрес прибули освітяни з Львівської та багатьох інших областей України, представники Комітету з питань науки та освіти України, Міністерства освіти та науки України, Національної академії педагогічних наук України тощо. Від імені голови Львівської обласної ради Петра Колодія та депутатського корпусу обласної ради учасників Конгресу привітав голова постійної комісії з питань бюджету, соціально-економічного розвитку та комунальної власності обласної ради Ярослав Качмарик.

Він подякував організаторам та учасникам форуму за те, що у такий непростий для України час освіта йде, як флагман розвитку держави, дивиться у майбутнє, рухається вперед. Це є доброю основою для нашого подальшого розвитку. 

Депутат Львівської обласної ради відзначив, що дуже важливо, аби думка педагогічної громадськості була почута, адже Україна має хороший освітній потенціал.   Також він виокремив цілу низку проблем, на які ми не можемо не звертати увагу: це проблеми, пов’язані з матеріальним стимулюванням працівників освіти, проблеми, пов’язані з забезпеченням основними засобами, особливо в умовах економії газу тощо.

На завершення Ярослав Качмарик побажав учасникам Конгресу, щоб їхні  напрацювання будуть комплексними та допомогли у розвитку освіти та нашої  держави загалом. 

Конгрес проходитиме у Львові 15-16 жовтня. Як зазначають його      організатори, проведення Четвертого всеукраїнського педагогічного конгресу – це не лише відродження українських традицій творення громадянського суспільства і пошанування їх, а й активізація громадськості у нинішній важкий час для проведення ефективних і швидкісних реформ в освітянській галузі. 

Під час заходу розглядатимуть питання про методологічні засади та основні принципи реформування освіти; про проблеми забезпечення якості середньої освіти; проблеми реформування професійно-технічної освіти; основні напрями удосконалення національного виховання учнів та студентів; проблеми переходу на державно-громадську форму управління освітою в Україні.  Окрім того, учасники Конгресу відвідають навчальні заклади Львова, зокрема, Львівську українську гуманітарну гімназію імені Олени Степанів із поглибленим вивченням українознавства та англійської мови, Львівське вище професійне художнє училище; а також ознайомляться з містом Лева». 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів