Школярів Львівщини навчатимуть 25 освітян Луганщини

16:48 21 жовтня 2016 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської обласної ради

На захід України прибули зі сходу 50 педагогів.

Як повідомили в п’ятницю, 21 жовтня, в прес-службі Львівської обласної ради, її голова Олександр Ганущин зустрівся сьогодні з луганськими педагогам, які впродовж двох тижнів навчатимуть школярів Галичини. За його словами, ідея обміну педагогами виникла у нас ще влітку.

Олександр Ганущин зазначив: «Ми розумуємо, що чим більше ми доведемо тутешнім жителям сходу, що Україна єдина, тим менше буде у хлопців роботи зі зброєю в руках. Як результат, сьогодні ми гостинно приймаємо 25 освітян Луганщини, а Луганщина приймає наших вчителів. Такий самий обмін вчителями і в Тернопільській області».

У прес-службі обласної ради також поінформували, що на Західну Україну прибули сьогодні 50 вчителів з Луганської області. 25 із них навчитимуть учнів міських і сільських шкіл Львівщини. Ще 25 – викладатимуть дітям на Тернопільщині. Своєю черго, 23 жовтня 50 освітян Галичини вирушають у двотижневу поїздку на схід, де також вчитимуть місцевих школярів.

На зустрічі очільник облради подякував усім педагогам Луганщини та Львівщини, які зголосилися на таку співпрацю в рамках угоди про співробітництво за проектом «Змінимо країну разом». Раніше в межах культурного обміну Львівщину з гастролями відвідали артисти Луганської філармонії. А цими днями актори Луганського драмтеатру показують галичанам вистави «Маклен Грас» Миколи Куліша та «За двома зайцями» Максима  Рильського.  

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів