Школярі й вчителі Львівщини створять «Книгу пам`яті Героям України»

23:15 8 лютого 2016 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської облдержадміністрації

Учнівські й педагогічні колективи в нашій області планують налагоджувати співпрацю з громадськими об'єднаннями патріотичного спрямування, волонтерами, учасниками антитерористичної операції.

Директор департаменту  освіти і науки Львівської ОДА Олександра Небожук повідомила сьогодні, 8 лютого:

«Упродовж 2016 року у школах області триватиме акція «Книга пам`яті Героям України», під час якої школярі та вчителі проводитимуть зустрічі з учасниками бойових дій на сході. На основі зібраних спогадів про новітніх героїв України формуватимуть відповідні книги пам’яті.   

Під час акції учнівські та педагогічні колективи навчальних закладів вивчатимуть життєвий шлях героїв України. Зокрема зустрічатимуться з рідними та близькими, побратимами учасників АТО та збиратимуть про них спогади.

Цими матеріалами поповнюватимуть експозиції шкільних музеїв та куточки бойової слави». Такі «Книги пам’яті» створять у кожній школі. На їх основі формуватимуть окремі книги у районах.

Також у межах акції обговорюватимуть можливість присвоєння школам імені героїв АТО. Одним із її напрямів стане і опіка над дітьми героїв України, зокрема вивчення їх потреб.

Планують у межах акції налагоджувати співпрацю з громадськими об'єднаннями патріотичного спрямування, волонтерами, учасниками антитерористичної операції у проведенні заходів з національно-патріотичного виховання дітей та молоді, зокрема під час проведення літньої відпочинкової кампанії 2016 року. Акцію організовують департамент освіти і науки ЛОДА спільно з Львівським обласним центром науково-технічної творчості учнівської молоді та обласним учнівським парламентом».

Про це повідомили сьогодні, 8 лютого, в прес-службі Львівської обласної державної адміністрації.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів