Реєстрація на пробне ЗНО розпочалася

12:18 9 січня 2018 р.

Фото до новини


Фото: скріншот зі сторінки на сайті Українського центру оцінювання якості освіти

Відсьогодні абітурієнти можуть самостійно реєструватися для участі в пробному ЗНО на сайтах регіональних центрів оцінювання якості освіти.

Реєстрація на пробне ЗНО триватиме до 31 січня 2018 року. Про це йдеться на сайті Українського центру оцінювання якості освіти.

У день проведення пробного тестування кожен зареєстрований учасник може скласти тест з одного навчального предмета: 24 березня – з української мови і літератури; 31 березня – з історії України, математики, біології, географії, фізики, хімії, англійської, іспанської, німецької, французької мов.

Участь у пробному ЗНО є платною послугою. Вартість участі у пробному тестуванні з одного предмета – 132 гривень.

Для всіх зареєстрованих учасників пробного ЗНО будуть створені інформаційні сторінки, там до 1 березня розміщуватиметься інформація про час і місце проходження пробного ЗНО, а згодом – результати тестування. Для отримання результатів пробного ЗНО кожному учаснику потрібно буде занести свої відповіді до спеціального сервісу «Визначення результатів пробного зовнішнього незалежного оцінювання» у такі терміни: з української мови і літератури – з 24 до 26 березня; з історії України, математики, біології, географії, фізики, хімії, англійської, німецької, французької, іспанської мов – з 31 березня до 2 квітня.

Результати тестування з української мови і літератури будуть оприлюднені на інформаційних сторінках 30 березня, з інших предметів – 6 квітня. Реєстрація для проходження пробного тестування не передбачає автоматичної реєстрації для участі в основній сесії ЗНО.

Результати пробного зовнішнього незалежного оцінювання не буде зараховано як оцінки за державну підсумкову атестацію та не буде використано для участі в конкурсному відборі під час вступу до вищих навчальних закладів. Докладніше про проходження пробного тестування, можна дізнатися на сайтах регіональних центрів оцінювання якості освіти.

У 2018 році абітурієнти зможуть скласти тести ЗНО, видрукувані шрифтом Брайля. Люди з порушенням зору зможуть зареєструватися на ЗНО-2018 разом з іншими абітурієнтами. Реєстрація для участі у ЗНО триватиме з 6 лютого до 19 березня 2018 року.

Основна сесія ЗНО триватиме з 22 травня до 13 червня. У 2018 році ЗНО з української мови і літератури складатимуть випускники не лише шкіл, а й професійно-технічних навчальних закладів і коледжів.

У тестах з іноземних мов наступного року з'явиться елемент оцінювання сприйняття мови на слух – аудіювання. Крім того, під час проведення тестування з іноземних мов буде застосовано дворівневий підхід до оцінювання.

Про це повідомили сьогодні, 9 січня, в інтернет-виданні «Українська правда».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів