Президент України випробував бронетранспортер «Дозор» Львівського танкового заводу (+відео)

16:12 30 січня 2015 р.

Фото до новини


Фото: twitter.com/poroshenko

Як повідомили в п’ятницю в в прес-службі Глави держави, Петро Порошенко оглянув та випробував на ходу перший екземпляр нового сучасного БТР «Дозор», виготовлений на Львівському бронетанковому заводі Державного концерну «Укроборонпром».


Відео: «5 канал»

У прес-служба Президента України Петро Порошенко повідомили сьогодні, 30 січня:

«Президент Петро Порошенко оглянув та випробував на ходу перший екземпляр нового сучасного БТР «Дозор», виготовлений на Львівському бронетанковому заводі Державного концерну «Укроборонпром». Бойова машина призначена для транспортування особового складу, перевезення вантажів і установок різного озброєння легкого типу, засобів зв’язку та спеціального обладнання в умовах бойових дій. 

Передбачена можливість комплектації базової моделі у залежності від потреб: машина загального призначення, бронеавтомобіль, бронетранспортер, машина радіаційної і хімічної розвідки, командирська машина, розвідувально-дозорна машина, машина десанту, самохідний противотанково-ракетний комплекс, машина вогневої підтримки (120-мм самохідний міномет), медичний та поліцейський автомобіль. «Дозор» – бронемашина українського виробництва за виключенням деяких комплектуючих (дизельного двигуна).

Машина має підвищений ступінь захисту від куль калібру 7,62 та більших елементів, мін. Вона також оснащена приладами спостереження та супутниковою системою навігації. Потужність машини – 197 кінських сил, що дозволяє розвивати швидкість до 105 км/год. Об’єм бака – 300 літрів».

Про це повідомляється в п’ятницю на сайті Офіційного інтернет-представництва Президента України.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів