Президент України призначив гранти трьом молодим науковцям «Львівської політехніки»

14:00 25 вересня 2014 р.

Фото до новини


Фото: nbnews.com.ua

Як повідомили в четвер «Щоденному Львову» в прес-службі вищого навчального закладу, зокрема, гранти отримали кандидати технічних наук Назарій Андрущак, Дмитро Волинюк та Олександр Шаповал

У прес-службі Національного університету «Львівська політехніка» повідомили сьогодні, 25 вересня, «Щоденному Львову», що Президент України Петро Порошенко призначив гранти для проведення наукових досліджень 42 молодим українським вченим, серед яких – троє представників цього вищого навчального закладу.

Президентський грант, зокрема, отримав кандидат технічних наук, старший науковий співробітник Львівської політехніки Назарій Андрущак. Він проводить дослідження на тему: «Розробка програмно-апаратного комплексу для експериментальних вимірювань показників заломлення анізотропних матеріалів у діапазоні від видимих до міліметрових довжин хвиль». 

Кандидату технічних наук, докторантові університету Дмитрові Волинюку надано грант для проведення наукового дослідження «Розроблення білих органічних світлодіодів на основі фосфоресцентних іридієвих комплексів для енергоощадних елементів освітлення».

Такий же грант отримав кандидат хімічних наук, науковий співробітник Львівської політехніки Олександр Шаповал для проведення наукового дослідження «Нові люмінесцентні та сцинтиляційні полімер-мінеральні наночастинки на основі солей рідкісноземельних елементів для маркування патологічних клітин та детекції випромінювання».

Щорічні президентські гранти для підтримки наукових досліджень молодих учених засновані у 2003 році. Згідно з Указом Президента України № 315/2002 «Про додаткові заходи щодо підтримки молодих учених», їх розмір встановлений у таких межах: для докторів наук (до 35 років) – 7 грантів по 30 тисяч гривень кожний; докторантів (до 33 років) – 20 грантів по 25 тисяч гривень кожний; кандидатів наук (до 30 років) – 50 грантів по 20 тисяч гривень кожен.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів