Подружжя з Австралії безплатно викладає у Львові бійцям англійську

21:00 7 лютого 2017 р.

Фото до новини


Фото: скріншот з «YouTube»

Онука емігрантів зі Львова прагне допомогти Україні бодай чимось.

Подружжя Вітборнів з Австралії безплатно викладає у Львові демобілізованим бійцям англійську мову. Вони на рік проміняла рідний Сідней на ЛьвівБо х хочуть допомогти Україні у важкий час. На їх заняття уже записалося понад 50 охочих. 

Тривалу поїздку в Україну Вітборни запланували ще торік. Тетяна – українка за походженням. Її дідусь і бабуся – емігранти зі Львова. Вона пояснила, щл їй боляче спостерігати за трагічними подіями в Україні, тому вирішила допомогти бодай чимось.

Тетяна Вітборн розповіла: «Ми хотіли може готувати їжу в кухні, яка посилає її на фронт чи пакувати мішки з одягом. Ми хотіли щось робити, і нам родичі подали таку думку навіяли – навчайте англійській, ви ж її носії».

Її чоловік Джаред радо підтримав дружину, взяв річну відпустку і теж допомагає українським воякам. Австралієць запевнив: «Ми дуже цінуємо наше українське коріння, і хотіли хоч щось віддати країні. Сюди приїхали разом із дітьми. Разом удосконалюємо свою вимову. Та головне те, що ми тут задля допомоги».

Вітборни організували для демобілізованих бійців безплатні мовні курси. Охочі знайшлися одразу. На уроки до австралійців деякі вояки приходять із дружинами.

Про це повідомили сьогодні, 7 лютого, на телевізійному «5 каналі».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів