Першокурсники львівського ліцею імені Героїв Крут присягнули Україні

15:10 14 жовтня 2017 р.

Фото до новини


Фото: loda.gov.ua

У суботу, 14 жовтня, на площі біля Львівського національного академічного театру опери та балету імені Соломії Крушельницької відбулася урочиста посвята в ліцеїсти першокурсників Львівського державного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Крут.

Про це повідомили сьогодні, 14 жовтня, у Львівській облдержадміністрації, де також розповіли: «Цього дня на вірність Україні присягнули більше двохсохсот юнаків.

Привітати молодих захисників України прийшли керівники області та міста, громадськість, військові, а також їхні близькі та рідні. До ліцеїстів звернувся голова Львівської обласної державної адміністрації Олег Синютка».

Очільник Львівщини зазначив: «Дорогі ліцеїсти, для вас це особливий день. Тому що 14 жовтня – це день , коли через всю історію України протягнута одна нитка – віри, слави і перемоги. Ви сьогодні складаєте клятву. Я дуже хотів би, щоб ви пам’ятали, що чоловіки в житті клятву складають один раз, і з нею ви пройдете через усе життя. Хочу подякувати керівництву ліцею, тому що 25 років тому прийняли направду історичне рішення, яке дало можливість молодій Українській державі створити основу, з якої вийшли справжні українські воїни – Герої Небесної сотні, воєначальники, і прості воїни, які в тяжку хвилину стали на захист батьківщини. Символічно, що по вашій дорозі ідуть інші. Приємно, що саме тут, на Львівщині, Президент України прийняв рішення створити другий, тепер уже Червоноградський військовий ліцей як підрозділ Академії сухопутних військ. Це сталось тому, що ваш досвід, ваша робота, стала прикладом для всієї України. Дорогі ліцеїсти, я пишаюся вами і вашим вибором. І дуже хочу, щоб через усе своє життя ви пронесли великі слова, які є в серці кожного українця: «Велику правду для усіх єдину наш гордий клич народові несе: «Батьківщині будь вірний до загину – нам Україна вище понад все!» Слава Україні!».

В облдержадміністрації також повідомили, що голова Львівської ОДА також нагородив грамотами облдержадміністрації та подяками голови облдержадміністрації кращих викладачів ліцею. Під час урочистостей вшанували пам'ять ліцеїстів-крутян, які полягли на Сході України, при обороні незалежності нашої держави і тих, що полягли за Україну у 1918 році. Побачили учасники та гості свята і хореографічну композицію "Пам'ятай про Крути» у виконанні колективу ліцею. Опісля відбулося урочисте проходження ліцеїстів під музичний супровід оркестру із подальшим переходом до Гарнізонного Храму святих верховних апостолів Петра і Павла».

Про це поінформували:в прес-службі Львівської облдержадміністрації.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів