До львівської Академії сухопутних військ імені Петра Сагайдачного вступили 42 учасники війни на Донбасі

14:08 1 вересня 2014 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської обласної ради

Про це повідомили в понеділок «Щоденному Львову» в прес-службі обласної ради.

Як повідомили в понеділок «Щоденному Львову», в прес-службі міської ради, сьогодні, 1 вересня, у львівській Академії сухопутних військ імені Петра Сагайдачного відбулися урочистості, приурочені до Дня знань. У повідомленні також сказано:

«Взяв участь у заходах та привітав військових курсантів з початком нового навчального року депутат Львівської обласної ради – голова комісії з питань бюджету, соціально-економічного розвитку та комунальної власності Ярослав Качмарик.  Звертаючись до тих, хто вирішив своє майбутнє присвятити військовій справі та вступив на навчання в одну з найкращих військових Академій нашої держави, Ярослав Качмарик зазначив: 

«Висловлюємо нині Вам велику вдячність, що обрали професію військового. Звісно, це нелегка робота, а подекуди і небезпечна. Особливо бачимо це через події, які розгортаються на сході нашої держави. Там сьогодні гинуть Ваші товариші – люди, які хочуть і роблять все для того, аби наша земля була українською.

Сьогодні закликаю Вас згадати свою першу вчительку, рідну хату, вклонитися низько батькам і сміливо вирушити в країну знань, де є все те, що зробить Вас сильними і мужніми! Ще раз дякуємо, що Ви обрали саме цю професію. Щодень Вашої старанної роботи – навчання в Академії – лише допоможуть нашій державі стати сильнішою і більше захищеною». 

За словами начальника Академії сухопутних військ імені Петра Сагайдачного генерал-лейтенанта Павла Ткачука, сьогодні до лав цього навчального закладу вступили 42 молоді особи, які вже мають бойовий досвід, оскільки побували в зоні ведення бойових дій під час проведення АТО. Також на сході захищали незалежність України і представники викладацького складу Академії. 

Павло Ткачук наголосив, що за бойові заслуги, а ще – за проявлені мужність та відвагу під час бойових дій на сході України понад 40 випускників Академії сухопутних військ імені Петра Сагайдачного отримали високі державні нагороди. Відзнакою також було нагороджено одного із випускників цього вишу Євгена Зеленського, але, на превеликий жаль, – посмертно. 

Військове керівництво наголошує, що цьогорічний набір на навчання в Академії сухопутних військ імені Петра Сагайдачного є вдвічі більшим, ніж торік. Все це свідчить про активну громадянську позицію молодих людей та їх велике бажання здобути військовий фах і стати на захист Української 

Ще варто відзначити, що в Академію сухопутних військ імені Петра Сагайдачного вступили не лише жителі Західної України, але й громадяни з інших регіонів нашої держави. До прикладу, лави цього навчального закладу поповнила жителька міста Слов’янськ Донецької області – міста, за яке ще недавно боролися українські військовослужбовці, зокрема, випускники львівської Академії, здобувши там перемогу». 

Натомість у прес-службі облдержадміністрації «Щоденному Львову» повідомили в понеділок:

«Урочистості з нагоди Дня знань відбулись сьогодні, 1 вересня, в Академії  сухопутних військ ім. гетьмана П. Сагайдачного. Цього року захід розпочався не з вітань, а з хвилини мовчання за загиблими в АТО.

Як розповів начальник академії сухопутних військ ім. гетьмана П. Сагайдачного генерал – лейтенант Павло Ткачук, в боях у південно- східних областях України загинули 17 офіцерів- випускників Академії. «Честь і слава Героям. Зараз ми усі маємо складний урок- війну. Зараз сини і дочки одного із найбільш миролюбних народів світу всіма силами допомагають фронту. Роблять все для перемоги», – наголосив Павло Ткачук.

Також він додав, що цього року (у порівнянні з попереднім) в Академії на першому курсі навчатиметься майже вдвічі більше курсантів, серед яких представники практично всіх регіонів України. Окрім того, поповнили ряди першокурсників учасники Антитерористичної операції. 

Вітаючи курсантів з початком навчання, т.в.о. голови Львівської облдержадміністрації Юрій Турянський подякував їм за вибір майбутньої професії. «Захищати свій народ – це дуже непростий, але почесний шлях. За Вами майбутнє Збройних сил України. Здобуті кожним із Вас теоретичні та практичні навички – це гарантія безпеки Ваших рідних, близьких, знайомих. Це незалежність та територіальна цілісність нашої України», – сказав Юрій Турянський.

Завершився захід проходженням урочистим маршем. А вже у суботу, 6 вересня, відбудеться складання Військової присяги на вірність українському народові курсантами – першокурсниками Академії  сухопутних військ ім. гетьмана П. Сагайдачного».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів