Педагоги зі Львівщини пройшли військові збори

14:28 16 січня 2018 р.

Фото до новини


Фото: mil.gov.ua

Львівський обласний військовий комісаріат провів одноденні збори для понад 50 вчителів предмету «Захист Вітчизни», які представляли чотири райони області.

Про це повідомили сьогодні, 16 січня, в прес-службі міністерства оборони України , де також розповіли: «Під час занять педагоги побували у розташуванні однієї із військових частин, ознайомилися з сучасним озброєнням та на практиці повправлялися з тактичної та вогневої підготовки, а також тактичної медицини. Такі заходи значно підвищують ефективність військово-патріотичного виховання в школах, оскільки викладачі могли особисто відчути та побачити сучасні реалії військової справи. Викладачі предмету «Захист Вітчизни» не лише спостерігали за діями інструкторів, вони також вправлялися під час занять з тактичної підготовки, медицини».

Методист відділу освіти, майор запасу Олег Фомченко, запевнив: «Такі заходи дуже потрібні, адже армія постійно розвивається і змінюється. Нам викладачам було дуже цікаво подивитися, як воно виглядає на практиці. Враховуючи те, що з 1 вересня буде діяти нова програма з викладання предмету «Захист Вітчизни» збори були дуже актуальними і їх потрібно проводити частіше».

Натомість військовий комісар Львівського обласного військового комісаріату, полковник Олександра Тіщенко, розповів: «Військово-патріотичне виховання молоді є пріоритетним завданням для обласного військового комісаріату. У грудні минулого року нам вдалося провести якісні збори допризовної молоді для більш ніж сотні школярів, де вони вперше в житті здійснили постріли з бойової зброї. Переконаний, що такі заходи дадуть позитивний результат вже за декілька років. Ми активно розпочинаємо працювати над фаховою підготовкою викладачів предмету «Захист Вітчизни», адже перше враження про військо школярі формують саме від них. Тому, проводячи такі заняття, ми максимально сприяємо учасникам АТО аби вони влаштувалися викладачами саме цього предмету і передавали свій досвід та патріотизм нашому підростаючому поколінню».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів