Обласна рада й ЛОДА нагородили преміями 184-х кращих студентів Львівщини

10:40 27 листопада 2014 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської обласної ради

Як повідомили «Щоденному Львову» в прес-службі ЛОР, цього року розмір обласної премії для студентів – 4 388 грн.

У прес-службі обласної ради повідомили «Щоденному Львову», що її голова Петро Колодій вручив учора обласні премії кращим студентам вишів ІІІ–ІV рівнів акредитації Львівської області. У повідомленні також конкретизують:

«В урочистостях з нагоди вручення обласних премій студентам взяли також участь заступник голови Львівської облдержадміністрації Юрій Підлісний та керівник департаменту освіти і науки Львівської ОДА Олександра Небожук. Вітаючи студентів, Петро Колодій наголосив:

«Ми розуміємо, що ця премія – це найменше з того, що ми сьогодні повинні дати українській молоді. Адже студенти на різних етапах історії України завжди були в авангарді боротьби.

Пам’ятаємо самопожертву хлопців-крутянців, звитягу студентської молоді після двотижневого голодування на граніті, стійкість студентів наших львівських вишів під час Помаранчевої революції. Та найголовніше, ще зовсім свіжими є спогади про хвилю незгоди з політикою уряду Азарова, яку запустили по всій Україні львівське студентство і яка згодом виросла у революційну боротьбу українського народу за власну честь і гідність. Ми горді з того, що у нас є розумна та самодостатня молодь, яка безумовно приведе Україну до успіху».

Разом з тим, голова обласної ради зауважив, що вклад в освіту юного покоління – це неоціненна інвестиція у майбутнє цілої держави. «Але не лише своєю принциповістю та відвагою ви докладаєтесь до утвердження та розвитку рідної держави. Освічена нація – ось запорука щасливого майбутнього. Завдяки таким впевненим, розумним, наполегливим молодим особам Україна стане заможною, європейською країною. А студентству більш не доведеться виходити на майдани своїх міст», – наголосив Петро Колодій.

Зазначимо, що премії Львівської обласної ради та облдержадміністрації для обдарованих студентів вищих навчальних закладів ІІІ – ІV рівнів акредитації Львівщини є щорічною. У 2014 році розмір обласної премії для студентів становить 4 388 грн». 

Натомість у прес-службі Львівської обласної державної адміністрації розповіли:

«26 листопада у приміщенні Львівського Будинку вчених відбулися урочистості з нагоди вручення премій обласної державної адміністрації та обласної ради студентам вищих навчальних закладів ІII-ІV рівнів акредитації. Традиційно вручення премій приурочено до Міжнародного дня студентів.

З вітальним словом до присутніх звернувся заступник голови Львівської облдержадміністрації Юрій Підлісний, який зокрема зазначив: «Вам, дорогі студенти, притаманна особлива сила – юнацьке завзяття і безмежний ентузіазм. Ваша наснага, громадянська активність і щирий патріотизм мають визначальне значення для розвитку України, її економічного процвітання і динамічного оновлення».

Юрій Підлісний від імені т.в.о. голови Львівської обласної державної адміністрації Юрія Турянського висловив щирі слова подяки усім студентам Львівщини: «Переконаний, що в майбутньому ви станете компетентними фахівцями та зробите свій вагомий внесок у розвиток національної економіки, утвердження України у світовому співтоваристві як правової і заможної держави».

Під час урочистостей 184 студенти вищих навчальних закладів ІІІ-ІV рівнів акредитації Львівської області отримали обласні та іменні премії. Найбільшу кількість премій отримали студенти Національного університету «Львівська політехніка» та Львівського національного університету імені Івана Франка.

Зазначимо, що у 2014 році розміри обласних премій для студентів вищих навчальних закладів є такими: премія облдержадміністрації та обласної ради – 4 388 (чотири тисячі триста вісімдесят вісім) тисяч; імені В’ячеслава Чорновола – 4 300 (чотири тисячі триста) гривень; імені Миколи Колесси – 4 300 (чотири тисячі триста) гривень; імені Олени Степанівни – 4 300 (чотири тисячі триста) гривень; імені Дмитра Вітовського – 4 300 (чотири тисячі триста) гривень; імені Євгена Лазаренка – 4 300 (чотири тисячі триста) гривень; імені Героя України Бориса Возницького – 4 300 (чотири тисячі триста) гривень».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів