Об 11.00 у пункт тестування нікого не впустять, – директор (відео)

15:25 23 квітня 2015 р.

Фото до новини


Фото: dso.gov.ua

Завтра, 24 квітня, починається ЗНО-2015. Учасники будуть складати тести з української мови та літератури. У Львівській області таких бажаючих – понад 19 тисяч. Всі вони мали змогу зареєструватися впродовж січня та лютого. Тестування відбудеться в 75 пунктах тестування.


Відео: Львівський прес-клуб

Для цьогорічних випускників шкіл, які мають намір вступати до вишів,  тестування ЗНО з української мови буде зараховане, як державна підсумкова атестація. Ті, хто не продовжуватиме навчання, складатиме іспит з української мови та літератури у себе в школі.

Про це сьогодні 23 квітня, під час прес-конференції на тему «Готовність до старту зовнішнього незалежного оцінювання – 2015», яка відбулася у Львівському прес-клубі, повідомила директор Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти Лариса Середяк.

- Звертаюся до всіх батьків: сьогодні ввечері перевірте, чи ваша дитина, яка завтра йде на тестування, має в одному файлику сертифікат, паспорт і запрошення. Без сертифіката та паспорта не впустять. Допустять до роботи без запрошення, але це вже є надзвичайна ситуація. Ті, хто раптом загубив свій сертифікат, сьогодні, до кінця дня, ще може виготовити дублікат, - каже вона.

За її словами, на сайті http://testportal.gov.ua/ є  закладка – інформаційна сторінка. Тут розміщені запрошення, в яких зазначено, куди, в який пункт тестування учасник повинен піти. Зайти на цю інформаційну сторінку можна за номером сертифіката і тим пін-кодом, який є в сертифікаті. І видрукувати запрошення.  Вхід в пункт тестування дозволено з 10.15 до 10.50.

- Дуже часто буває, що діти приходять разом і виявляють, що одному з них треба складати тестування не тут. У дитини паніка, телефонують, шукають у списках і дуже добре, якщо на таксі встигають доїхати. Об 11 годині, коли відкриються пункти тестування, ніхто нікого в пункт не впустить, - попереджає Лариса Середяк.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів