Науковці та офіцери НАТО обговорюють у Львові перспективи застосування ЗСУ

17:15 15 листопада 2018 р.

Фото до новини


Фото: mil.gov.ua

На базі Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного у Львові розпочалася науково-практична конференція «Застосування Сухопутних військ Збройних Сил України у конфліктах сучасності».

Упродовж двох днів понад 200 представників військово-наукових та дослідницьких установ, військових навчальних закладів, конструкторських бюро та виробничих підприємств оборонного сектору України обговорюватимуть та ділитимуться практичним досвідом у сфері впровадження новітніх методик підготовки військових частин та підрозділів сухопутних військ, їх матеріально-технічного забезпечення та оснащення з огляду на сучасні тенденції ведення збройних конфліктів. У роботі конференції також беруть участь представники військово-тренувальних місій армій США та Канади, військові радники ЗС Великої Британії та ФРН тощо.

Подібні заходи проводяться у львівській військовій академії щороку, а метою цього форуму є обговорення результатів наукових досліджень, підготовка конкретних рекомендацій щодо подальших напрямків та шляхів вирішення проблемних питань, які виникають у ході відсічі російській агресії на сході України. Для того щоб обговорення не проходили у суто теоретичній площині, цього року до участі залучені командири бойових підрозділів.

Зокрема – танкіст, Герой України, підполковник Євген Межевікін, який відзначився під час героїчної оборони Донецького аеропорту. А також колишній командир 92-ї окремої механізованої бригади, а нині – керівник 169-го навчального центру Сухопутних військ «Десна» полковник Віктор Ніколюк.

Відкриваючи пленарне засідання конференції, перший заступник начальника НАСВ полковник Олександр Шевченко відзначив, що для українських науковців військової справи важливо вивчати досвід застосування Сухопутних військ у воєнних конфліктах сучасності, досліджувати розвиток їх тактики; визначати особливості, які характеризують дії загальновійськових частин і підрозділів. Робота конференції відбуватиметься у чотирьох секціях за напрямками: підвищення ефективності застосування механізованих і танкових військ, застосування ракетних військ і артилерії; сучасний стан та перспективи розвитку системи підготовки Сухопутних військ Збройних Сил України та проблеми управління та бойового забезпечення частин і підрозділів СВ ЗСУ.

Про це повідомили в четвер, 15 листопада, в прес-службі міністерства оборони України.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів