Національний університет «Львівська політехніка» реалізовує проект «Infinity» за програмою Євросоюзу

15:40 26 листопада 2014 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Національного університету «Львівська політехніка»

Як повідомили в середу «Щоденному Львову» в прес-службі навчального закладу, він поглиблює співпрацю з португальськими партнерами в рамках європейського освітнього проекту «Infinity».

У прес-службі Національного університету «Львівської політехніки» повідомили сьогодні, 26 листопада, «Щоденному Львову», що він поглибив співпрацю у рамках європейського освітнього проекту «Infinity». У повідомленні також конкретизують:

«Нещодавно до Львова із творчого відрядження в Португалію повернулася доцент Інституту архітектури Національного університету «Львівська політехніка» Ореста Ремешило-Рибчинська. Вона бере участь в реалізації проекту «Infinity» за програмою Євросоюзу «Tempus». 

Нагадаємо, що цей проект передбачає обмін студентами, викладачами, молодими науковцями у сфері архітектури та у дисциплінах, пов'язаних з нею. Серед пострадянських республік у ньому задіяні, зокрема, Львівська політехніка, університети Харкова і Донецька, Білорусі, Вірменії, Грузії, Азербайджану і Молдови, а із членів Євросоюзу – Португалія, Естонія, Словаччина та Чехія. Львів'янка виграла один з проектів і отримала право прочитати лекції в Португалії, ознайомитися з культурою й архітектурою цієї країни, встановити нові контакти з колегами. 

Нещодавно ми зустрілися з нею і попросили поділитися своїми враженнями про цю поїздку. 

– Основним місцем мого перебування в Португалії, – розповідає Ореста Ігорівна, – було місто Калдас да Райна, де розташований Інститут мистецтв та дизайну – структурний підрозділ Політехніки міста Лейрії. Ознайомилася я і з факультетом архітектури у столиці країні Ліссабоні, побувала в інших містечках Португалії. 

Упродовж відрядження я прочитала три лекції з історії архітектури. Але це не було моїм головним завданням.

Я ознайомилася з навчальними планами і програмами, з обладнанням. Особливо мене вразила майстерня з виготовлення макетів архітектурних споруд і дизайну. 

Із великим задоволенням працювала у їхніх бібліотеках. Скрізь є зали і для використання Інтернет-ресурсів.

Найбільше мене зацікавила можливість відкриття за сприяння португальців нового напряму на нашій кафедрі. Маю на увазі графічний і мультимедійний дизайн. Для цього потрібні потужні комп'ютери, спеціальні ліцензовані програми.

Обговорили з португальцями також перспективи підписання угоди про співпрацю між Політехнікою міста Лейрії та нашим університетом на предмет взаємного навчання студентів. Вже наприкінці квітня наступного року до нас приїдуть двоє професорів, які будуть робити свої презентації, прочитають лекції, присвячені поняттям гармонії і пропорцій в архітектурі, проведуть майстер-класи з предметів композиції і формування структур, а також китайського рисунку. А у червні до нас приїде їхній викладач – фахівець з комп'ютерних технологій. 

У рамках проекту «Infinity» нині у Львівській політехніці проходять навчання португальські студенти-архітектори Жоау Коуту та Марку Соуза. Крім фахових лекцій, вони вивчають українську мову.

Новоприбульці стверджують, що могли б навчатися у країнах, мову яких добре знають, однак їм подобається експериментувати, а вивчення української мови вважають викликом, який намагатимуться якнайшвидше подолати. Україну вибрали ще й тому, що мають багато друзів серед українців, які нині живуть у Португалії». 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів