Наступного року математику та історію України складатимуть в рамках ЗНО (відео)

15:56 23 квітня 2015 р.

Фото до новини

Цього року два іспити з державної підсумкової атестації учні 11 класів складатимуть з 22 до 28 травня за розкладами, які будуть сформовані навчальними закладами. У попередні роки точні дати вказувало Міністерство освіти. Цього – дали тільки межі термінів.


Відео: Львівський прес-клуб

Про це сьогодні, 23 квітня, під час прес-конференції на тему «Готовність до старту зовнішнього незалежного оцінювання-2015», яка відбулася у Львівському прес-клубі, повідомила начальник відділу загальної освіти департаменту освіти та науки Львівської обласної держадміністрації Ірина Сислюк.

- Це – два іспити: або історія України, або математика. І другий – за вибором учня. Минулого року історія України або математика був обов’язковим предметом і обов’язково треба було вирішити цілим класом, що складають. Цього року дозволяється половині класу складати один предмет, половині – інший, - каже вона.

Що стосується іспиту за вибором учня, то там суворих вказівок нема. Можуть троє абітурієнтів обрати фізику, четверо - хімію, п’ятеро – біологію.

Наступного року математику та історію України випускники шкіл, які будуть вступати у виші, вже складатимуть в рамках ЗНО. А та оцінка буде внесена до шкільного атестату, повідомила чиновник.  

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів